Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Aγρίνιο: Εκοψαν το επίδομα της πρόνοιας από γυναίκα με ακρωτηριασμένο πόδι!

Aγρίνιο: Εκοψαν το επίδομα της πρόνοιας ...

Μετά από 17 χρόνια

Μετά από 17 χρόνια έκοψαν το επίδομα σε ανάπηρη Αγρινιώτισσα με ακρωτηριασμένο πόδι. Μέχρι προχθές οι αρμόδιες υπηρεσίες έκριναν ότι η γυναίκα αυτή πρέπει εφ’ όρου ζωής να λαμβάνει το επίδομα. Από χθες όμως… κρίθηκε ικανή να ασκήσει βιοποριστικό επάγγελμα!

Μέσα σ’ ένα συνονθύλευμα σκόνης και σκανδάλων με τα όσα απίθανα αποκαλύπτονται πια με τα πάσης φύσεως επιδόματα που επί χρόνια λάμβαναν 30-40 χιλιάδες άνθρωποι με ψευδή στοιχεία, το υπουργείο Υγείας και οι συναρμόδιες υπηρεσίες, επί δικαίων και αδίκων πια, επιδίδονται σ’ έναν απίστευτο αγώνα δρόμου ώστε να κόψουν αυτά τα επιδόματα. Δυστυχώς όμως, …μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Και υπάρχουν τόσο ακραίες περιπτώσεις που δείχνουν τον ισοπεδωτικό πλέον χαρακτήρα αυτής της προσπάθειας, που εγείρουν σοβαρά ερωτήματα ως προς το τι πραγματικά οι υπηρεσίες επιχειρούν τώρα να κάνουν. Μια τέτοια περίπτωση είναι αυτή της Κατερίνας Κατσή – Μάρου απ’ το Αγρίνιο.

Η 47χρονη Αγρινιώτισσα, αν και ακρωτηριασμένη στο δεξί της πόδι, υπέμενε την ανά τακτά χρονικά διαστήματα ταλαιπωρία της «εξέτασης» απ’ την κάθε φορά αρμόδια Επιτροπή Πιστοποίησης της αναπηρίας… λες και υπήρχε περίπτωση να «φυτρώσει» ποτέ καινούριο πόδι! Κάθε φορά ασφαλώς πιστοποιούταν το αυτονόητο και η κα Κατερίνα συνέχιζε, επί 17 συναπτά έτη να λαμβάνει το πενιχρό επίδομα με το οποίο ζούσε, μη έχοντας άλλα εισοδήματα, πόρους ή περιουσία. Το 1995 μάλιστα είχε εκδοθεί απόφαση απ’ τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι η κα Κατερίνα θα πρέπει εφ’ όρου ζωής να λαμβάνει αυτό το επίδομα. 313 ευρώ στο σύνολο για να ζήσει αυτή και η οικογένειά της…

Προ ημερών η κα Κατερίνα πέρασε ξανά απ’ την Επιτροπή, την έστειλαν στη Δευτεροβάθμια στην Πάτρα, όπου οι εκεί αρμόδιοι έκριναν ότι δεν πρέπει πια να παίρνει αυτό το επίδομα. Μείωσαν έτσι το ποσοστό αναπηρίας απ’ το 68% στο 55%, ακριβώς για να μην δικαιούται επιδόματος. Η Διεύθυνση Αναπηρίας του ΙΚΑ καταγράφει μεν ότι υπάρχει ακρωτηριασμός απ’ το 1994, λέει όμως ότι το ποσοστό του 55% ορίζεται σε συνδυασμό με το επάγγελμα (ποιο επάγγελμα;;) και τη μόρφωσή της!!!

Πώς αλήθεια το επίπεδο μόρφωσης διαμορφώνει το ποσοστό σωματικής αναπηρίας… δεν το κατανοούμε. Δηλαδή ένας μορφωμένος με ακρωτηριασμό στο άνω τριτημόριο του ποδιού έχει αναπηρία 60% λ.χ. και ένας αμόρφωτος με το ίδιο ακριβώς πρόβλημα έχει αναπηρία 70%; Και για ποια μόρφωση ακριβώς μιλάνε στη συγκεκριμένα περίπτωση; Έπειτα, τι άλλαξε σε σχέση με τα προηγούμενα πολλά χρόνια; Κι αν αυτό είναι το πραγματικό ποσοστό, οι αρμόδιοι που τόσα χρόνια έκριναν λάθος, που δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους δηλαδή, θα έχουν κυρώσεις;

Και το πιο σημαντικό: Η Επιτροπή κρίνει την κα Κατερίνα ικανή «δια παν βιοποριστικό επάγγελμα». Αυτό το «δια παν» το προσπερνάμε χωρίς σχόλια… Διερωτόμαστε όμως: Έχουν κάτι να της προτείνουν; Η κα Κατερίνα ως είχε δικαίωμα υπέβαλε ένσταση και αναμένει τώρα να δικαιωθεί.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις