Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Με το «δεξί» η πρεμιέρα της παράστασης «Ένας κάποιος παράδεισος»

Με το «δεξί» η πρεμιέρα της παράστασης «...

Την προχθεσινή Δευτέρα βρέθηκαν στην Ακτή Δυμαίων πολλοί Πατρινοί και χειροκρότησαν θερμά την Βάνα Πεφάνη, τον Παναγιώτη Πετράκη και τους άλλους συντελεστές

Καλά ξεκίνησε η μουσικοθεατρική παράσταση – φόρος τιμής στον Ζαν Ζενέ «Ένας κάποιος παράδεισος» στην Ακτή Δυμαίων όπου πρωταγωνιστούν η Βάνα Πεφάνη η οποία υπογράφει και το κείμενο και τη σκηνοθεσία και ο Παναγιώτης Πετράκης. Στην παράσταση που θα παίζεται κάθε Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη στις 21.30 παίζουν ακόμα οι Κυριάκος Κοσμίδης, Νίκος Νίκας, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Άντρια Ράπτη, Νικολίνα Μουαΐμη, Δημήτρης Κατσής, Σταυρούλα Οικονόμου και ο Γιώργος Στριφτάρης (βίντεο).

Την εναρκτήρια βραδιά την προχθεσινή Δευτέρα 12 Μαρτίου παρακολούθησαν αρκετοί Πατρινοί, ανάμεσα τους ο ηθοποιός Περικλής Βασιλόπουλος, η Λουκία Σιμονοβίκη που έχει και τη διεύθυνση παραγωγής στην παράσταση, κ.α.

Το «Ένας κάποιος Παράδεισος» όπως δήλωσαν οι συντελεστές του σε συνέντευξη Τύπου, είναι ένα σκληρό, σύγχρονο μιούζικαλ που αντλεί στοιχεία από τη ζωή και το έργο του συγγραφέα Ζαν Ζενέ (τον υποδύεται στην παράσταση ο Ιερώνυμος Καλετσάνος) και δείχνει την αγωνία του δημιουργού πριν το θάνατο. Η παράσταση παίρνει στοιχεία και από το διάσημο Αμερικανικό μιούζικαλ «All that jazz» που μιλά ακριβώς γι’ αυτό, τον ήρωα που πεθαίνει και κάνει την τελευταία εντυπωσιακή του χορογραφία.

Ο Παναγιώτης Πετράκης που είναι ιδιαίτερα γνώριμος στο κοινό από τη συμμετοχή του στο «Just the two of us» στο Mega ενώ φέτος εμφανίζεται στο πλάι της Μαρινέλλας και της Νατάσας Θεοδωρίδου στο Βοτανικό, ανέφερε με τη σειρά του πως πρόκειται για ένα έργο που αναφέρεται στην σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης ψυχής, στα ενδόμυχα αισθήματα που ελλοχεύουν σε όλους. Επίσης τόνισε ότι το τολμηρό αυτό έργο λέει και κάτι ακόμα, ότι συχνά δεν μπορείς να έχεις αυτό που πραγματικά θέλεις. Στην αφίσα ο γοητευτικός και λεπτός Παναγιώτης Πετράκης εμφανίζεται με στολή ναύτη και στην παράσταση ενσαρκώνει έναν αμφίσημο και προκλητικό ρόλο.

Τα σκηνικά υπογράφει ο Γιώργος Λυντζέρης, τα κοστούμια η Ιωάννα Ζαφειροπούλου ενώ τη μουσική των τραγουδιών έχει γράψει ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος σε στίχους του Άρη Δαβαράκη ενώ την πρωτότυπη μουσική και τους ήχους υπογράφουν οι DNA LAB (Αλέξανδρος Χρηστάρας -Μιχάλης Νιβολιανίτης).

Οι υπόλοιποι συντελεστές της φιλόδοξης αυτής παράστασης που σημειωτέο ότι ξεκινά την πορεία της από την Πάτρα και κατόπιν θα ταξιδέψει στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, είναι η Κατερίνα Μαραγκουδάκη-σχεδιασμός φώτων,  Νίκος Γιαβρόπουλος-βίντεο, Σοφία Μιχαήλ-επιμέλεια κίνησης, Μαρία Αλανιάδη-βοηθός σκηνογράφου, Γιάννης Βασταρδής  και Νίκος Σταυρόπουλος-φωτογραφίες, Κατασκευή κοστουμιών: Τζούλια Κριθαριώτη, στο πιάνο παίζει ο Τζόννυ Ανδριόπουλος, οι Περούκες είναι Άδωνις. Η αφίσα-μπάνερ είναι του Κώστα Καραγιάννη και το πρόγραμμα: purple design, Σταυρούλα Οικονόμου

Η παράσταση είναι ακατάλληλη για ανήλικους κάτω των 18 ετών.

Η Βάνα Πεφάνη που είναι πολλά χρόνια στο χώρο και τελευταία την βλέπαμε στο καθημερινό σήριαλ του Mega «Τα Μυστικά της Εδέμ», είναι η τέταρτη φορά που θεατρική της δουλειά παρουσιάζεται εδώ στην Πάτρα με τη συνεργασία του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Οι προηγούμενες ήταν με το έργα «Αυτό να το κάψεις» του Λάνφορντ Γουίλσον, «Τίνα Μπράντον Τίνα» στο Επίκεντρο που ήταν παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και της θεατρικής ομάδας «Πρόσωπα» με συμπρωταγωνιστή τον Αιμίλιο Χειλάκη καθώς και με τη «Δεσποινίς Τζούλια» του Στρίντμπεργκ στην «Αγορά». Το «Ένας Κάποιος Παράδεισος» παρουσιάζεται στην «Ακτή Δυμαίων» με τη συνεργασία και αιγίδα του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας.

Τ.ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View