Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Ρύθμιση ασφαλιστικών εισφορών για τους επαγγελματίες

Πάτρα: Ρύθμιση ασφαλιστικών εισφορών για...

Ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος της Πάτρας αναφέρει τα εξής: "Σας ενημερώνουμε ότι μετά από επίμονες και συνεχείς  προσπάθειες του Εμπορικού Συλλόγου Πάτρας και στου συνδικαλιστικού κινήματος  εκδόθηκε η εγκύκλιος του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών για την ενεργοποίηση του άρθρου 21 ν. 4038/2012 με την οποία δίνεται η δυνατότητα στους συναδέλφους να ρυθμίσουν τις οφειλές που έχουν στον Οργανισμό από μη καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές.

Η ρύθμιση είναι ιδιαίτερα ευνοϊκή και καλούμε τους συναδέλφους που μπορούν να την χρησιμοποιήσουν.  Οι όροι της είναι οι κάτωθι:

Πρώτον, κεφαλαιοποιούνται όλες οι οφειλόμενες ασφαλιστικές εισφορές μέχρι 31-12-2011, με ελάχιστο ποσό οφειλής τα 2.500 €, στο οποίο περιλαμβάνονται κάθε είδους εισφορές χωρίς τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις.

Δεύτερον, η εξόφληση μπορεί να γίνει:

·    Με εφάπαξ καταβολή ή σε 6 μηνιαίες δόσεις.  Σε αυτήν την περίπτωση διαγράφονται όλα τα πρόστιμα.

·    Σε 7 έως 10 διμηνιαίες δόσεις.  Σε αυτήν την περίπτωση, η έκπτωση επί των προστίμων φτάνει το 75%.  Το ελάχιστο ποσό της διμηνιαίας δόσης δεν μπορεί να είναι κατώτερο από 250 €.

Τρίτον, η καταβολή είτε του εφάπαξ ποσού, είτε της πρώτης δόσης πρέπει να γίνει έως 30-4-2012.
Τέταρτον, η ρύθμιση για να είναι ισχυρή, προϋποθέτει κανονική και τακτική καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών στο μέλλον.

Στη ρύθμιση μπορούν να συμμετάσχουν όλοι οι συνάδελφοι, είτε έχουν υπαχθεί μέχρι σήμερα σε ενεργή ρύθμιση, είτε όχι, είτε έχουν απολέσει προηγούμενες ρυθμίσεις.

Οι συνάδελφοι, που έχουν ενταχθεί σε άλλη ισχύουσα ρύθμιση και Εκδόθηκε η εγκύκλιος του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών για την ενεργοποίηση του άρθρου 21 ν. 4038/2012 με την οποία δίνεται η δυνατότητα στους συναδέλφους να ρυθμίσουν τις οφειλές που έχουν στον Οργανισμό από μη καταβληθείσες ασφαλιστικές εισφορές.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις