Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Επικοινωνία Κατσιφάρα - Μπιτσαξή για το πρόβλημα με την πισίνα του "Πεπανός"

Επικοινωνία Κατσιφάρα - Μπιτσαξή για το ...

Τον Περιφερειάρχη συνάντησαν σήμερα εκπρόσωποι σωματείων και γονιών

Σε έγκριση του προϋπολογισμού του ΠΕΑΚ Πάτρας προχωρά τις επόμενες μέρες ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής ώστε να ενεργοποιηθούν οι κωδικοί πληρωμών για την προμήθεια υγραερίου στο Κολυμβητήριο «Πεπανός».

Σήμερα το πρωί εκπρόσωποι των σωματείων ΝΟΠ, ΝΕΠ και Ορμή Λουξ, μαζί με εκπροσώπους γονέων, είχαν συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα και τον Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργο Αγγελόπουλο και ζήτησαν την συνδρομή της Περιφέρειας ώστε να ξεκινήσει ξανά η προμήθεια υγραερίου.

Ο κ. Κατσιφάρας, ενώπιων των εκπροσώπων των σωματείων και των γονέων, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού εκθέτοντας του λεπτομερώς το αίτημα και επισημαίνοντας του ότι υπό τις σημερινές συνθήκες είναι εξαιρετικά προβληματική η λειτουργία του Κολυμβητηρίου. Ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι το πρόβλημα της ελλιπούς θέρμανσης της πισίνας, πέραν όλων των άλλων, θέτει προσκόμματα και στην προετοιμασία αθλητών υψηλών επιπέδου όπως της Ολυμπιονίκη Νόρας Δράκου.

Ο κ. Μπιτσαξής δεσμεύτηκε ότι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού άμεσα θα προχωρήσει στην έγκριση του προϋπολογισμού του ΠΕΑΚ ώστε ν’ αποκατασταθεί η ροή χρηματοδότησης.

Επιπλέον, οι εκπρόσωποι των σωματείων και των γονέων ζήτησαν από τον Περιφερειάρχη η Περιφέρεια να συνδράμει οικονομικά στο ΠΕΑΚ, ωστόσο, όπως εξήγησε ο Περιφερειάρχης κάτι τέτοιο, παρά την θέληση και την επιθυμία του ίδιου,  είναι αδύνατον να γίνει καθώς δεν προβλέπεται από τον νόμο που διέπει το καθεστώς λειτουργίας των περιφερειακών αρχών και ως εκ τούτου είναι παράνομο.

Μάλιστα, στη διάρκεια της συνάντησης έγινε γνωστό ότι ομάδα Ομοσπονδιών έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλία, στο επίπεδο της Ένωσης Περιφερειών, ώστε να υπάρξει αλλαγή του νόμου και να μπορούν στο εξής οι Περιφέρειες να προβαίνουν σε χρηματοδοτήσεις αθλητικών υποδομών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις