Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Επιστολή Μπεκίρη σε Πετσάλνικο για το Πόθεν Έσχες των πολιτικών

Επιστολή Μπεκίρη σε Πετσάλνικο για το Πό...

"Να ολοκληρωθεί" σε βάθος ο έλεγχος για όλα τα πολιτικά πρόσωπα"

Από το γραφείου τύπου του  Βουλευτή  της Νέας Δημοκρατίας  και πρώην Υφυπουργού Μιχάλη Μπεκίρη, εκδόθηκε ανακοίνωση σχετικά με τους ελέγχους για   το  «πόθεν έσχες» των πολιτικών προσώπων .

Επίκαιρη είναι μετά από δύο χρόνια  η επιστολή του κ. Μιχάλη Μπεκίρη προς   στον πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, με την οποία ζητούσε να δημοσιοποιηθεί  από όλους τους βουλευτές το  «πόθεν έσχες» συνολικά και όχι μόνο κατ’ έτος, καθώς επίσης  να ανοίξουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί όλων των βουλευτών και των συγγενών πρώτου βαθμού προκειμένου να αποκατασταθεί η αξιοπιστία των πολιτικών προσώπων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μπεκίρης ήταν ο πρώτος Έλληνας Βουλευτής που δημοσιοποίησε στην ιστοσελίδα του το «πόθεν έσχες» από την πρώτη μέρα που εξελέγη Βουλευτής και ο πρώτος, ο οποίος εζήτησε με επιστολή από τον  πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, να δημοσιοποιηθεί και  από όλους τους Βουλευτές, όπως επισημαίνει.Μετά δε από αυτή τη πρωτοβουλία του Αχαιού πολιτικού,  ακολούθησε  επιστολή 18 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προς τον πρόεδρο της βουλής ζητώντας και αυτοί την δημοσιοποίηση του  «πόθεν έσχες» των πολιτικών.

Επίσης ο  αχαιός πολιτικός έχει ζητήσει να ολοκληρωθεί σε βάθος ο έλεγχος για το «πόθεν έσχες» όλων τον πολιτικών προσώπων.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Μιχάλη Μπεκίρη προς τον πρόεδρο της Βουλής έχει ως εξής:

«Η αναξιοπιστία του πολιτικού συστήματος όπως αυτή αποτυπώνεται ως τάση του εκλογικού σώματος και όπως προβάλλεται από μεγάλη μερίδα των μέσων μαζικής ενημέρωσης  έχει ασφαλώς αναφορές στις δράσεις των πολιτικών κομμάτων,  τις αποφάσεις τους , τις πράξεις και τις παραλείψεις τους , έχει όμως και αναφορά σε συμπεριφορές των πολιτικών προσώπων.

Οφείλουμε ως πολιτικά πρόσωπα πέραν των πολιτικών μας επιλογών και των αποτελεσμάτων τους που κρίνονται από τους ίδιους τους πολίτες να καταστήσουμε τους πολίτες γνώστες των περιουσιακών μας στοιχείων από την πρώτη μέρα που ασχοληθήκαμε με την πολιτική ως σήμερα προκειμένου να γίνει γνωστό αν πράγματι κάποιοι έχουν πλουτίσει από την ενασχόλησή τους με την πολιτική ή όχι. Σε αυτή την δικαιολογημένη απορία των πολιτών που μπορεί να μην εκφράζεται αλλά υποβόσκει απάντησα προσωπικά  χωρίς να προκληθώ με την δημοσιοποίηση των «πόθεν έσχες» από την πρώτη ημέρα που εξελέγην Βουλευτής μέχρι σήμερα δημοσιεύοντας τα στην ιστοσελίδα μου www.bekiris.gr τον Ιούλιο του 2009 ώστε όλοι να έχουν πρόσβαση και να μπορούν να κρίνουν. Θεωρώ ότι αυτή η πρακτική της συνολικής και όχι της αποσπασματικής δημοσίευσης των «πόθεν έσχες» θα διαφωτίσει θεσμούς και πολίτες για το κατά πόσο κάποιοι πλούτισαν ασχολούμενοι  με την πολιτική ή όχι.

Δεύτερον  οφείλουμε οι βουλευτές να δώσουμε την δυνατότητα σε κάποιο θεσμικό όργανο το οποίο θα ορίσετε εσείς να ανοίξουν οι τραπεζικοί μας λογαριασμοί και οι προσωπικοί και των συγγενών μας πρώτου βαθμού και τα στοιχεία να δοθούν στην δημοσιότητα και να δούμε κατά πόσο συμφωνούν με τα όσα δηλώνονται στο «πόθεν έσχες» .Σε ότι με αφορά οι προσωπικοί και οικογενειακοί μου λογαριασμοί είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεσή σας για έλεγχο και διασταύρωση στοιχείων. Σημασία και ενδιαφέρον δεν έχει το «έσχες» όπως αυτό προκύπτει από τη μέχρι σήμερα πρακτική αλλά το «πόθεν». Και η έκπτωση από το Βουλευτικό αξίωμα είναι η ελάχιστη θεσμική ποινή που μπορεί να επιβληθεί στους επίορκους βουλευτές. Γιατί υπάρχει και η μεγαλύτερη ποινή που είναι η απόρριψη από το εκλογικό σώμα.

Κύριε Πρόεδρε

Η ισοπέδωση των πάντων δεν ωφελεί την κοινωνία μας , δεν ωφελεί τον τόπο μας. Ούτε ασφαλώς «μαζί με τα ξερά να καίγονται και τα χλωρά». Εμείς οι Βουλευτές πρώτοι  πρέπει να πείσουμε ότι η κυοφορούμενη απαξίωση του πολιτικού μας συστήματος δεν μπορεί να εδράζετε στην μη εντιμότητα και την μη ηθική μας ακεραιότητα αποδεικνύοντας στην πράξη και όχι στα λόγια ότι είμαστε έντιμοι , αλλά εδράζετε σε κέντρα ξένα προς το πολιτικό μας σύστημα που ως στόχο έχουν τον απόλυτο έλεγχό του για ίδια οφέλη. Οφείλουμε όλοι μαζί να δράσουμε με πρωτεργάτη εσάς ως Πρόεδρο του σώματος για να περιφρουρήσουμε τις αρχές και τις αξίες που έχει δημιουργήσει η δημοκρατία και το πολίτευμά μας.

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις