Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πρ. ΟΝΝΕΔ Αχαΐας: "Ανάλγητες και άστοχες πολιτικές από τον Δήμο της Πάτρας"

Πρ. ΟΝΝΕΔ Αχαΐας: "Ανάλγητες και άσ...

Δήλωση του Γιώργου Δρακούλη

Τον τελευταίο καιρό παρατηρούνται επανειλημμένα αστοχίες και λαθεμένες πολιτικές τακτικές από την Δήμο της Πάτρας που πυροδοτούν την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας. Η παύση υδροδότησης νοικοκυριών εξαιτίας της αδυναμίας ορισμένων πολιτών να αποπληρώσουν τον λογαριασμό, η διένεξη του Δήμου με τους καταστηματάρχες Εστίασης και Αναψυχής και βέβαια η απερίσκεπτη επιβολή υψηλών προστίμων σε πολλά καταστήματα αυτού του χώρου συνθέτουν ένα σκηνικό πλήρους  σύγχυσης μεταξύ των πολιτών και της Δημοτικής Αρχής που αδυνατεί να αντιμετωπίσει την όλη κατάσταση αφού προβαίνει σε ενέργειες που εντείνουν το ήδη τεταμένο κλίμα.

Η πολιτική που ακολουθεί ο Δήμος ιδιαίτερα με τα Καταστήματα Εστίασης και Αναψυχής δεν φέρνει τα θεμιτά αποτελέσματα που αφορούν την τόνωση της τοπικής αγοράς, αντίθετα οδηγεί όλο και πιο πολύ τους ήδη οικονομικά επιβαρυμένους καταστηματάρχες στο οικονομικό τέλμα. Σίγουρα είναι θεμιτό να τεθούν και από τις δύο πλευρές όρια αλλά οι τοπικοί φορείς οφείλουν να κατανοήσουν την δύσκολη κατάσταση που βιώνει η τοπική αγορά, υποστηριζει ο Γιώργος Δρακούλης, Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας.

Αναφερόμενος σε αυτό το θέμα δήλωσε: «Η ανάλγητη πολιτική που ακολουθεί ο Δήμος της Πάτρας προκαλεί εύλογα την αγανάκτηση των Πατρινών και ιδιαίτερα των επιχειρηματιών. Γνωρίζουμε όλοι πως η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με την οικονομική λιτότητα σύμφωνα με τις πιο αισιόδοξες εκτιμήσεις μείωσαν 40%-50% το τζίρο των καταστημάτων της Αχαΐας ιδίως στο χώρο εστίασης και αναψυχής και οδήγησαν μεγάλο αριθμό αυτών σε λουκέτο.

Αντί λοιπόν οι τοπικές αρχές να μεριμνήσουν για την στήριξη της τοπικής αγοράς και να ενισχύσουν το πνεύμα συνεργασίας μεταξύ τους…περί άλλων τυρβάζουν. Η οικονομική «αφαίμαξη» των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με την εφαρμογή μιας πολιτικής από τον Δήμο της Πάτρας που αντιτίθεται στα συμφέροντα των Δημοτών του δεν είναι λύση!

Οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς οφείλουν επιτέλους να σταθούν με υπευθυνότητα και σοβαρότητα πάνω από τα προβλήματα της τοπικής αγοράς και να παρέχουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη στήριξη ώστε να βγει από το οικονομικό τέλμα!»

 


Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις