Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Aιγιάλεια: «Σηκώνουν» σχάρες φρεατίων στον οικισμό Πανοράματος

Aιγιάλεια: «Σηκώνουν» σχάρες φρεατίων στ...

Προσπαθούν να το λύσουν... παρκάροντας

Όπως αναφέρουν στο aigialeianews.gr κάτοικοι της περιοχής, οι συγκεκριμένες κλοπές έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα, ενώ έχουν ενημερώσει και το Δήμο τόσο για την λήψη προστατευτικών μέτρων για πεζούς και οχήματα, όσο και για την αντικατάσταση των σχαρών. Μάλιστα ορισμένοι κάτοικοι, παρκάρουν τα αυτοκίνητά τους πάνω στα φρεάτια, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο, να εμποδίσουν περαιτέρω κλοπές καλυμμάτων.

Στον οικισμό Πανοράματος της Δημοτικής Ενότητας Συμπολιτείας του Δήμου Αιγιαλείας, έχουν επικεντρώσει τη.δράση τους, οι «ποντικοί» των φρεατίων κλέβοντας σχάρες. Η αφαίρεση τους, εκτός από την οικονομική ζημιά που προκαλεί, κάνει επικίνδυνη την διέλευση διερχόμενων αυτοκινήτων όπως και πεζών, ιδιαίτερα κατά τις βραδινές ώρες. Η κλοπή καλυμμάτων φρεατίων υδροσυλλογής όμβριων υδάτων (σχάρες), παρουσιάζει έξαρση και έχουν εξελιχθεί σε ένα επικίνδυνοφαινόμενο, με τους επιτήδειους να τις πουλάνε σε χυτήρια σιδήρου, όπου τις λιώνουν και στη συνέχεια χρησιμοποιούν το μέταλλο.

Τo aigialeianews.gr επικοινώνησε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αντώνη Παλαιολόγου, «μεταφέροντας» του τις εκκλήσεις των πολιτών. Ο κ. Παλαιολόγου, άμεσα προχώρησε στην τοποθέτηση κάποιων προστατευτικών στα φρεάτια από τα οποία έχουν κλαπεί οι σχάρες. Όσο για τοποθέτηση νέων καλυμμάτων, εδώ θα πρέπει να ακολουθηθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που προβλέπονται.

«Η κλοπή των σχαρών είναι αρμοδιότητα της Αστυνομίας, η αντικατάστασή τους είναι αρμοδιότητα του Δήμου. Τα συνεργεία του Δήμου θα τοποθετήσουν άμεσα κάποια προστατευτικά για να μην δημιουργηθεί κάποιο ατύχημα και να μην χτυπήσει κανείς. Για να τοποθετηθούν όμως καινούριες σχάρες, πρέπει να γίνει σχετικός διαγωνισμός και ανάθεση και αυτό είναι μία εργολαβία που απαιτεί χρόνο. Και για ένα ευρώ πρέπει να γίνει δημοπρασία. Τώρα με το νόμο Βορίδη, δεν μπορούμε να δώσουμε ανάθεση για δουλειά ούτε για ένα ευρώ. Δεν γίνεται να κάνουμε κάτι από μόνοι μας», τόνισε ο κ. Παλαιολόγου.


Δημήτρης Ζωιτσούδης

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις