Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Προκηρύσσεται η θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή στο ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας

Προκηρύσσεται η θέση του καλλιτεχνικού δ...

Αύριο η σχετική δημοσίευση στον Τύπο και στο διαδίκτυο

Σημαντικές εξελίξεις στο θέμα του καλλιτεχνικού διευθυντή του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου της Πάτρας προέκυψαν μετά τη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού συμβουλίου του θεάτρου. Όπως αποκάλυψε το μέλος του ΔΣ Κωνσταντίνος Τρίγγος στους δημοσιογράφους νωρίτερα σήμερα, αποφασίστηκε η προκήρυξη της θέσης η οποία και θα δημοσιευτεί αύριο Παρασκευή 9 Μαρτίου σε μία τοπική εφημερίδα, σε μία εφημερίδα της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και στο διαδίκτυο ενώ προοπτική της προέδρου του Διοικητικού συμβουλίου Νανάς Πατρώνη είναι έως την 1η Ιουλίου 2012 να έχει ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία και να έχει έρθει στην Πάτρα ο νέος καλλιτεχνικός διευθυντής που θα διαδεχθεί τον Γιάννη Βόγλη στο πηδάλιο του θεάτρου.

Ωστόσο λόγω του ότι ο νέος διευθυντής θα αναλάβει καθήκοντα στα μέσα του καλοκαιριού, δεν θα υπάρχει η δυνατότητα για θερινή θεατρική παραγωγή παρά μόνο να γίνει ο σχετικός σχεδιασμός και προγραμματισμός για τη νέα περίοδο 2012-2013 ενώ στόχος σύμφωνα πάντα και με τα όσα ορίζει η σύμβαση του Υπουργείου Πολιτισμού θα πρέπει το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας να ανεβάσει όπως και φέτος με τη «Χάιντι», απαραιτήτως παιδική παράσταση. Το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας και η διοίκηση του αναμένουν το νομοσχέδιο για τα ΔΗΠΕΘΕ της χώρας προκειμένου να δει τις όποιες αλλαγές και πιθανές τροποποιήσεις υπάρχουν.

Για παράδειγμα έχει ακουστεί έντονα για συνένωση κάποιων από τα περιφερειακά θέατρα όπως της Πάτρας με του Αγρινίου. Ωστόσο δεν αποκλείεται το καθεστώς να παραμείνει ως έχει και να παραταθεί για ακόμη δύο-τρία χρόνια σύμφωνα με λεγόμενα της κυρίας Πατρώνη. Σε κάθε περίπτωση η εξέλιξη της προκήρυξης της θέσης είναι θετική ενώ το ενδιαφέρον για την κάλυψη της θέσης αναμένεται να είναι μεγάλο λόγω και της οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει και τον χώρο του πολιτισμού και του θεάτρου.

Τ. ΜΑΡΤΑΤΟΣ

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture