Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Νίκος Παπαδημάτος: «Ανάγκη άμεσης δράσης για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην Πάτρα»

Νίκος Παπαδημάτος: «Ανάγκη άμεσης δράσης...

Σε ανακοίνωσή του σχετικά με την εγκληματικότητα στην Αχαΐα

«Ιδιαίτερα έντονα τον τελευταίο καιρό και μάλιστα με απροκάλυπτο τρόπο, διαπιστώνεται ότι η Αστυνομία έπεται των εγκληματικών… εξελίξεων στο νομό μας και αδυνατεί ακόμη-ακόμη ανταπεξέλθει σε τρέχουσες υποχρεώσεις της», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του σχετικά με την εγκληματικότητα στην Αχαΐα, ο υποψήφιος βουλευτής κ. Νίκος Παπαδημάτος και προσθέτει:

«Η εγκληματικότητα στο κέντρο της Πάτρας και στις συνοικίες της, εμφανιζόμενη με διάφορες μορφές, έχει αυξηθεί ραγδαία. Από την πλευρά του ο Διοικητής της Τροχαίας Απόστολος Μπαρτζάκλης ομολογεί ότι αδυνατεί να αντιμετωπίσει επαρκώς το κυκλοφοριακό πρόβλημα της Πάτρας. Γενικότερα -με άθελους τρόπους θέλω να πιστεύω- δίδεται η εντύπωση ότι όλο και περισσότερο ξεφεύγει η κατάσταση και απομειώνεται το αίσθημα ασφάλειας των συμπολιτών μας.

Ψύχραιμα, οφείλω να επισημάνω δύο παραμέτρους του προβλήματος. Αφ’ ενός ότι κατά εγκληματικό τρόπο η ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη αφήνει αβοήθητη την τοπική ΕΛ.ΑΣ και αφ’ ετέρου ότι είναι άστοχο και επικίνδυνο να δίδεται η εντύπωση ότι η Αστυνομία είναι αδύναμη μπροστά στο κοινό έγκλημα.

Επειδή είναι αυτονόητη και δικαιολογημένη απαίτηση της τοπικής κοινωνίας να μην βιώσουμε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, οφείλουμε να συνδράμουμε, δεδομένων των ελλείψεων της τοπικής ΕΛ.ΑΣ, προκειμένου να βελτιωθεί το αίσθημα ασφάλειας των συμπολιτών μας.»

Και ολοκληρώνει την τοποθέτησή του ο κ. Παπαδημάτος ως εξής:

«Δεν είναι θέση μου ότι πρέπει να κρύψει η Αστυνομία τα προβλήματα και τις ελλείψεις της κάτω από το χαλί. Ούτε μόνο οι διαπιστώσεις προσφέρουν χρήσιμη υπηρεσία στην ΕΛ.ΑΣ. Απαιτούνται πρωτοβουλίες σε καθεστώς… άμεσης δράσης και σε πνεύμα συνεργασίας με φορείς της Πάτρας για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Δικαιούται οι συμπολίτες να μην ζουν κάτω από συνθήκες ανασφάλειας και φόβου.

Και δικαιούνται οι αξιωματικοί και οι αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ να μην αδικούνται σε περίοδο που -αντικειμενικά και χωρίς δική τους ευθύνη- δεν μπορούν να σηκώσουν μόνοι τους το βάρος της αντιμετώπισης της καλπάζουσας εγκληματικότητας.»

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις