Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Στο Αίγιο απόψε η Μαριώ

Στο Αίγιο απόψε η Μαριώ

Στο Cafe Bar Restaurant «BABUSHKA»

"Το να θέλει κανείς ν' αγνοήσει την πραγματικότητα και μάλιστα του τόπου του, μόνον κακό του κεφαλιού του μπορεί να κάμει. Τα χρόνια μας είναι δύσκολα και το λαϊκό μας τραγούδι, που δεν φτιάχνεται από ανθρώπους της φούγκας και του κοντραπούντο ώστε να νοιάζεται για εξυγιάνσεις και για πρόχειρα φτιασιδώματα υγείας τραγουδάει την αλήθεια και μόνον την αλήθεια", όπως έλεγε ο Μάνος Χατζιδάκις στην περίφημη διάλεξή του για το Ρεμπέτικο, στις  31 Ιανουαρίου 1949, στο Θέατρο Τέχνης.


Αυτή την αλήθεια υπηρετεί περισσότερο από 50 χρόνια η Μαριώ, μια γνήσια ρεμπέτισσα και μια από τις εκφραστικότερες εκπροσώπους του είδους, η οποία με ένστικτο θαυμαστό δημιούργησε όλα αυτά τα χρόνια τη δική της μικρή ιστορία. Μια ιστορία που διηγείται σε κάθε της εμφάνιση, τραγουδώντας όλα εκείνα τα ρεμπέτικα τραγούδια που αγαπήσαμε μέσα στα χρόνια και όχι μόνο. Με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο η Μαριώ ερμηνεύει και όλα εκείνα τα τραγούδια που έχουν καταχωρηθεί στο βιβλίο της μουσικής ιστορίας του τόπου μας, ξεκινώντας από τους μεγάλους συνθέτες του λαϊκού τραγουδιού και φτάνοντας μέχρι τους νεότερους έντεχνους δημιουργούς μας.


Έτσι, έχοντας ως οδηγό το καλό ελληνικό τραγούδι η Μαριώ παίρνει στις αποσκευές της μερικά από τα ωραιότερα ελληνικά τραγούδια και ταξιδεύει την Πέμπτη 8 Μαρτίου (Ημέρα της Γυναίκας)στο Αίγιο και στο Cafe Bar Restaurant «BABUSHKA» για ένα γλέντι από καρδιάς. Μαζί της ο συνθέτης και μόνιμος συνεργάτης της Μαριώς τα τελευταία 10 χρόνια Δημήτρης Λίβανος στο μπουζούκι και το τραγούδι και ο μαέστρος Παναγιώτης Παπαγεωργίου στο πιάνο, το τραγούδι και τη μουσική επιμέλεια. Είσοδος: 10 ευρώ με ποτό. Tηλέφωνο για ρεζερβέ: 6989443553(what's up).


Λίγα λόγια


Η Μαριώ ανέβηκε για πρώτη φορά στο πάλκο σε ηλικία 13 χρόνων κι από τότε τραγουδάει σε χώρους της Θεσσαλονίκης, της Αθήνας, της υπόλοιπης Ελλάδας αλλά και σε διεθνή φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο. Κυκλοφόρησαν δίσκοι της με τραγούδια σμυρναίικα, ρεμπέτικα, λαϊκά και έντεχνα. Ερμηνεύει εξαιρετικά εκτός από τα ρεμπέτικα της Θεσσαλονίκης (Ο μάγκας ξεχωρίζει, Ο πράσινος ο μύλος, Τρίτη Πέμπτη μακαρόνια), τα ρεμπέτικα με θέμα τον έρωτα, τη γυναίκα, τη θλίψη και τους μποέμηδες. Ακόμα είναι εξαιρετική ερμηνεύτρια στα λαϊκά της δεκαετίας του 50 και του 60 που διαδέχτηκαν τα ρεμπέτικα με πολλές αναφορές στην οικογένεια, στη μετανάστευση και στο όνειρο για μια καλύτερη ζωή, μέχρι και τραγούδια σύγχρονων δημιουργών που γράφτηκαν για τη φωνή της.  

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture