Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Θ. Πετρόπουλος: Από τον Μαϊο στη Δυτική Ελλάδα η επιδότηση μικρομεσαίων σε ύψος 60%

Θ. Πετρόπουλος: Από τον Μαϊο στη Δυτική ...

Βαθιά ανάσα για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις

Ως βαθιά ανάσα για τους μικρομεσαίους χαρακτήρισε ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Πετρόπουλος τα προγράμματα ενίσχυσης που εκπονεί το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και τα οποία συζητήθηκαν σε συνάντηση χθες στην Αθήνα, ανάμεσα στον Υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοίδη και τους Περιφερειάρχες της χώρας.

Μιλώντας σήμερα το πρωί στον "Αντέννα Πάτρας 105,3" ο κ. Πετρόπουλος εκτίμησε ότι τα προγράμματα θα αρχίσουν να τρέχουν από τον Μαϊο ενώ το ποσό που θα διατεθεί στην Δυτική Ελλάδα προσεγγίζει τα 26 εκατομμύρια ευρώ.

Η συνάντηση οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Υπουργείου και με σκοπό την διαβούλευση γύρω από την κατάρτιση των νέων προγραμμάτων ενίσχυσης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων με πόρους προερχόμενους από το περιφερειακά προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Τα προγράμματα αυτά, όπως τόνισε ο κ. Πετρόπουλος, θα αφορούν σε υφιστάμενες αλλά και σε νέες επιχειρήσεις με δραστηριότητες που αφορούν στην μεταποίηση, στον τουρισμό και στον τριτογενή τομέα (Υπηρεσίες). Υπό συζήτηση τέθηκαν οι γενικοί όροι των προγραμμάτων, οι επιλέξιμες δαπάνες, τα ποσοστά ενίσχυσης, τα κριτήρια αξιολόγησης και οι διαδικασίες υλοποίησης, που μπορούν να διαφέρουν από Περιφέρεια σε Περιφέρεια, ανάλογα με τις τοπικές ανάγκες και ιδιαιτερότητες.

Για την Δυτική Ελλάδα ως ποσοστό ενίσχυσης των επιλέξιμων δαπανών προτάθηκε το 60% για τις μικρές επιχειρήσεις και το 50% για τις μεσαίες επιχειρήσεις, ωστόσο τα δεδομένα αυτά είναι πιθανόν να διαφοροποιηθούν κατά την τελική διαμόρφωση των προγραμμάτων και την οριστική μορφή τους.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά