Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Νέα καταγγελία για αισχροκέρδεια στο Καρναβάλι- Οι εξωφρενικές τιμές των ημερών

Πάτρα: Νέα καταγγελία για αισχροκέρδεια ...

Από τον συμπολίτη Κ. Καρακατσάνη

Από τον συμπολίτη Κ. Καρατσάνη, λάβαμε την παρακάτω καταγελία για φαινόμενα αισχροκέρδειας στο Πατρινό Καρναβάλι. Η επιστολή έχει ως εξής:

"Το Πατρινό Καρναβάλι 2012 αποτελεί παρελθόν. Όμως, κι αυτή τη (δύσκολη) χρονιά που βιώνει  η χώρα μας, τα φαινόμενα αισχροκέρδειας δεν έλειψαν από την Πάτρα. Ο Δήμος προσπαθεί να διοργανώσει αυτήν την εκδήλωση-θεσμό, αλλά υπάρχουν κάποιοι «έξυπνοι» που την καταστρέφουν.

Εδώ και 1,5 περίπου χρόνο κατοικώ στην πόλη του Καρναβαλιού και αυτό που βλέπω στα δύο Καρναβάλια που έχω ζήσει, ως φοιτητής, είναι ότι αυτές οι μέρες είναι η καταστροφή της… τσέπης μας! Για αυτό το λόγο θέλω να καταγγείλω περιστατικά αισχροκέρδειας. Κάποια από αυτά ήταν σε βάρος μου και κάποια τα άκουσα από τον υπόλοιπο κόσμο που ήταν έξω φρενών!                                                                                                   Ας ξεκινήσουμε την… περιοδεία μας: Σάββατο βράδυ είχαμε κάνει κράτηση σε γνωστό Μεζεδοπωλείο/Εστιατόριο στην Γεροκωστοπούλου. Η κράτηση είχε γίνει για 10 άτομα. Στο μαγαζί οι τιμές που αντικρίσαμε κατ’ αρχάς ήταν εντελώς διαφορετικές και αυξημένες κατά πολύ από αυτές που ισχύουν τις προηγούμενες μέρες. Οι κατάλογοι νέοι, η ενημέρωση για άλλες τιμές καμία.

Μιλάμε για τιμές που προκαλούν ΣΟΚ και για ένα μαγαζί πολλών ορόφων που ο κόσμος καταθέτει πολύ συχνά τα λεφτά του. Η ελάχιστη χρέωση ήταν 20 ευρώ/ άτομο και δεν φτάνει αυτό μας χρέωσαν επιπλέον και το άτομο που δεν ήρθε. Δηλαδή, αντί για 180, πληρώσαμε 200 ευρώ. Ο λογαριασμός μας ήταν στα 168 ευρώ. Πληρώσαμε 200, αλλά απόδειξη για τα 200 ευρώ δεν πήραμε ποτέ, ενώ ζητούσαμε επανειλημμένα κάποιον υπεύθυνο, ο οποίος δεν ήρθε έως τη στιγμή που φύγαμε.                                                                                                                                                        Συνεχίζουμε την περιοδεία μας: Σε γνωστή αλυσίδα ψητοπωλείου στη Μαιζώνος  την Κυριακή ένα σάντουιτς που κανονικά κοστίζει 2,20 ευρώ, μου το χρέωσαν 3,10 ευρώ. Ειρωνεία αποτελεί το ότι είχα αγοράσει το ίδιο σάντουιτς την Παρασκευή και την Κυριακή. Η κυρία στο ταμείο είχε μπροστά της μία σελίδα με τις… καρναβαλίστικες τιμές, επειδή προφανώς δεν πρόλαβε να τις μάθει μέσα σε 2 μέρες.

Και πάμε σε κάτι διαφορετικό: Σε καφετέρια της Αγίου Νικολάου χρεώθηκε το τσάι 4 ευρώ και ο καφές 5,5 ευρώ! Όσο για ένα ποτό στην Ρήγα Φεραίου; 8 ευρώ!!! Οι τιμοκατάλογοι αγνοούνταν.

Κλείνοντας θέλω να αναφερθώ και στο κορυφαίο: Σε περίπτερο στην Αγίου Νικολάου χρέωναν το ένα μπουκαλάκι νερό 3 ευρώ. Καλά διαβάζετε. 3 ευρώ! Προφανώς ο περιπτεράς θεωρούσε πως ο κόσμος είναι σε τρελά κέφια και σε μέθη, οπότε αντί να απολέσει τα λεφτά του, καλύτερα να του τα πάρει εκείνος μαζεμένα.

Ένωση Καταναλωτών υπάρχει στην Πάτρα; Διεύθυνση Εμπορίου; Ας πάρουν τα μέτρα τους, επιτέλους οι αρμόδιες αρχές! Η ίδια η πόλη και η νοοτροπία του Ελληνάρα τρώει το Καρναβάλι της. Ντροπή σας! Ξυπνάτε Έλληνες…

Υ.Γ:  (Προς Φοιτητές στην Πάτρα)Του χρόνου να περιμένετε τους σπιτονοικοκύρηδες να σας επισκεφθούν, για να σας ενημερώσουν πως την περίοδο του Καρναβαλιού το ενοίκιο διπλασιάζετε.

Υ.Γ 1: Φαντασμαγορική η τελετή λήξης του φετινού Καρναβαλιού και με πολλά πυροτεχνήματα! Πόσο κόστισαν; Ποιών η τσέπη τα πληρώνει; Αυτά βλέπει η Μέρκελ και τρελαίνετεαι…

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις