Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Εκατοντάδες λουκέτα στην αγορά της Πάτρας

Εκατοντάδες λουκέτα στην αγορά της Πάτρας

Σε απόγνωση οι έμποροι

Τα απανωτά λουκέτα στις επιχειρήσεις και η οικονομική κρίση ήταν τα φλέγοντα ζητήματα που απασχόλησαν τη γενική συνέλευση των εμπόρων. Με κατεβασμένα ρολά απαντά ο εμπορικός κόσμος της Πάτρας και ετοιμάζεται για τη συνέχεια, καθώς έχει ήδη συζητηθεί σε επίπεδο ΕΣΕΕ η στάση πληρωμών προς το Δημόσιο.

Η γενική συνέλευση των εμπόρων, στη διάρκεια της οποίας ψηφίστηκαν με ποσοστό 80% ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός, πραγματοποιήθηκε μέσα σε κλίμα έντονου προβληματισμού για το μέλλον του εμπορικού κόσμου.

Στην εισήγησή του ο πρόεδρος του ΔΣ Γιώργος Ρώρος ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Η σημερινή γενική συνέλευση πραγματοποιείται στην πιο κρίσιμη και δραματική περίοδο της μεταπολεμικής Ελλάδος, γιατί το πλοίο που λέγεται ΕΛΛΑΣ, μέσα από μία σειρά λαθεμένων εγκληματικών πολιτικών επιλογών, αυτών που κυβέρνησαν από τη μεταπολίτευση και μετά οδηγείται στην κυριολεξία στις ξέρες του πουθενά, χωρίς συντεταγμένες, πυξίδα και με ανενεργό το σύστημα πλοήγησης».

Κάνοντας τον απολογισμό δράσης για το 2011, σημείωσε πως πραγματοποιήθηκαν 12 διοικητικά συμβούλια, ο Ε&ΕΣΠ.συμμετείχε σε 4 κινητοποιήσεις με κλείσιμο των επιχειρήσεων και σε άλλες 4 με κλείσιμο κάποιων ωρών λειτουργίας των καταστημάτων, συμμετείχε σε όλες τις κινητοποιήσεις άλλων τάξεων και φορέων με μηνύματα συμπαράστασης και παρουσία των μελών του ΔΣ, ενώ σημαντικοί και σχεδόν καθημερινοί ήταν οι αγώνες του Ε&ΕΣΠ για το φορολογικό, το παραεμπόριο, τη ρευστότητα, το τραπεζικό κατεστημένο, τις ρυθμίσεις των σεισμοδανείων του ΤΕΜΠΜΕ κ.ά. Διαρκείς ήταν και οι αγώνες με προτάσεις για τη δημιουργία Τράπεζας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων ΕΤΕΑΝ, εκκίνηση του ΕΣΠΑ, για τη δημιουργία επιτροπής φιλικού διακανονισμού για τα ενοίκια κ.λπ.».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά