Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

EVENTS

/

Δείτε καρέ καρέ τις δράσεις στην Καρναβαλούπολη

Δείτε καρέ καρέ τις δράσεις στην Καρναβαλούπολη

Στα Υψηλά Αλώνια το πρωί της Κυριακής

Ένα ιδανικό καρναβαλικό πρωινό επιφύλαξε την Κυριακή για τους μικρούς μας φίλους το Καρναβάλι των Παιδιών στήνοντας μια παραμυθένια Καρναβαλούπολη στην πλατεία Υψηλών Αλωνίων, που ενεργοποίησε το κέφι, τη χαρά, την αισιοδοξία προσφέροντας μια πραγματική όαση στο κλίμα αβεβαιότητας και στην αφόρητη πραγματικότητα των ημερών και προκαλώντας τα πιο έγχρωμα παιδικά καρναβαλικά όνειρα. Ο ηλιόλουστος καιρός ήταν σύμμαχος του Καρναβαλιού των Παιδιών την Κυριακή προσελκύοντας κόσμο -μικρούς και μεγάλους- στα Υψηλά Αλώνια, όπου χτύπησε η καρδιά της Καρναβαλούπολης και γνώρισε συναρπαστικές εκδοχές το φετινό θέμα «Με παραμύθια δεν χορταίνουμε…».

Σε αντίθεση με την κακοκαιρία που επικράτησε το πρωί του Σαββάτου και δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή των προγραμματισμένων δράσεων της Καρναβαλούπολης στα Υψηλά Αλώνια. Η πλατεία είχε φορέσει τα γιορτινά της και τα παιδιά με τους γονείς τους που ξεμύτισαν μετά από ένα πολυήμερο χειμωνιάτικο διάστημα, περιηγήθηκαν στις κατασκευές, τα στοιχεία και τα άρματα του Καρναβαλιού των Παιδιών, δημιουργίες του Καρναβαλικού Εργαστηρίου του Δήμου Πατρέων.

Το εντυπωσιακό παραμυθένιο «Κάστρο», «Ο Λύκος, τα γουρουνάκια και τα δέντρα», «Ο Γίγαντας και η Κοκκινοσκουφίτσα», αλλά και τα φανάρια, οι Δράκοι, ο Πήγασος, «δυο κλόουν με τα πατίνια», ο μουσικός στο παγκάκι, οι Σβούρες και άλλες κατασκευές δημιούργησαν το απαραίτητο σκηνικό όπου τα παιδιά έπαιξαν και γέλασαν με την ψυχή τους.

Οι δράσεις άρχισαν με το Face Painting όπου μέλη από το τμήμα Β΄ Αισθητικής 1ης ΕΠΑΣ Πάτρας ζωγράφιζαν με καρναβαλικές πινελιές τα προσωπάκια των παιδιών και με το παιχνίδι ανακάλυψης «Κόκκινη κλωστή δεμένη» που ξετυλιγόταν στο Λαβύρινθο του Κάστρου των Παραμυθιών και όπου τα παιδιά κάτω των 6 ετών συμμετείχαν βιωματικά ψάχνοντας να ξεδιαλύνουν γρίφους, μαθαίνοντας και περιδιαβαίνοντας εσωτερικά το Κάστρο των Παραμυθιών. Με την υποστήριξη ομάδας παιδαγωγών υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Σάκη Ροδίτη και Τίνας Παπασωτηροπούλου και της μουσειοπαιδαγωγού Αθηνάς Κουβεριανού.

Παράλληλα οι μικροί άνω των 6 ετών με την καθοδήγηση των καλλιτεχνών του Καρναβαλικού Εργαστηρίου των Παιδιών Διονύση Ανδριόπουλου και Ελίζας Σιγαλού διακόσμησαν τα ποδήλατά τους καρναβαλικά και μέσα από τρεις διαφορετικές φάσεις τα μεταμόρφωσαν σε καρναβαλο-οχήματα. Με αυτά και με την υποστήριξη των Προσκόπων της Περιφέρειας Αχαϊας, έκαναν ποδηλατοδιαδρομές μέσα από τρία παιχνίδια-δοκιμασίες(ελιγμοί ανάμεσα σε κορύνες, ευστοχία με μπάλα σε καλάθια ποδηλατώντας και πέρασμα με το ποδήλατο από μια μπάρα). Η συμμετοχή στο παιχνίδι ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών αφού εμφανίστηκαν 100 ποδήλατα που είχαν φέρει μαζί τους τα παιδιά.

Τη σκυτάλη πήραν τα μεταμφιεσμένα παιδιά της Μπαντίνας του Δήμου, που παιάνιζαν γνωστούς αποκριάτικους ρυθμούς και τραγούδια δημιουργώντας μια ζεστή ατμόσφαιρα.

Η δράση μεταφέρθηκε κάτω από το άγαλμα του Παλαιών Πατρών Γερμανού όπου τα παιδιά της Σχολής Χορού της Ελευθερίας Τσαφούλια παρουσίασαν μοντέρνο χορευτικό πρόγραμμα με κέφι, ζωντάνια, φρεσκάδα και τέλειο συγχρονισμό κινήσεων κάνοντας τη δική τους δροσερή παρουσία.

Οι δράσεις της Καρναβαλούπολης ολοκληρώθηκαν με την παράσταση της ομάδας θεάτρου δρόμου X-Saltibagos. Βασισμένη στις τεχνικές και την ατμόσφαιρα του τσίρκου η παράσταση «Υπεριπλανώμενοι» παρουσίασε σε παιδιά και κοινό την περιπλάνηση 5 ανθρώπων που κοιτάνε από ψηλά. Τέσσερις ξυλοπόδαροι, οι Μαρία Βάρσου, Νίκος Γαρόζης, Γιώργος Γαρόζης, Χαράλαμπος Αρταβάνης και μια πεζή, η Μαρίνα Αγγελάτου μηδένισαν το νόμο της βαρύτητας και μέσα από μια χιουμοριστική, ονειρική και παραμυθένια παράσταση με σενάριο και ιστορία συνδύασαν σπιρτάδα, τη δεξιοτεχνία των ξυλοπόδαρων, ευφάνταστες ακροβατικές κινήσεις και πέρασαν τα μηνύματά τους. Η παράσταση έδωσε χρώμα, τόνο και μαγνήτισε μικρούς και μεγάλους που καταχειροκρότησαν τους πέντε συντελεστές, βιρτουόζους της τέχνης του δρόμου.

Τις εκδηλώσεις παρουσίασαν ο Τζίμης Πολίτης ντυμένος δάσος και η Κατερίνα Τσουκαλά ντυμένη Κοκκινοσκουφίτσα σχολιάζοντας με το δικό τους τρόπο τα διαδραματιζόμενα στα Υψηλά Αλώνια, ενώ την αύρα του μετέδωσε ο Τζίτζικας, η μασκότ του Καρναβαλιού των Παιδιών.

Το ραντεβού με τους μικρούς φίλους ανανεώνεται με τη συμμετοχή του Καρναβαλιού των Παιδιών στις εκδηλώσεις της Τσικνοπέμπτης 16 Φεβρουαρίου με τις δράσεις:

-Δημοτικό – Γυμνάσιο – Λύκειο Ρίου, ώρα: 11.30: Παιδικά δρώμενα στους χώρους των σχολείων

-Πλ. Γεωργίου, ώρα:12.00: Αναβίωση του παραδοσιακού εθίμου «Γάμος της Γιαννούλας της Κουλουρού» Από το Αρσάκειο Γυμνάσιο Πατρών.

Το Καρναβάλι των Παιδιών θα κορυφωθεί με την Καρναβαλούπολη στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου το τριήμερο της Παρασκευής 17(18.00-21.00), του Σαββάτου 18(11.00-14.00) και της Κυριακής 19 Φεβρουαρίου(13.00-15.00), που επιφυλάσσει δυνατές συγκινήσεις και αξέχαστες εμπειρίες στα παιδιά και βέβαια με τη Μεγάλη Παρέλαση των Παιδιών το πρωί της Κυριακής 19-2, που θα συντονίσει την πόλη όλη στους παλμούς των μικρών καρναβαλιστών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Best View