Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Στάση εργασίας και κινητοποιήσεις από τους εργαζομένους στα νοσοκομεία

Πάτρα: Στάση εργασίας και κινητοποιήσεις...

Νέος αποκλεισμός σημερα των ταμείων στο ΠΓΝΠ

Στάση εργασίας έχει κηρύξει για σημερα η ΠΟΕΔΗΝ από τις 11 έως τις 3 και σήμερα για μια ακόμα μέρα κινητοποιούνται οι εργαζόμενοι σε νοσοκομεία της Πάτρας. Και σήμερα εργαζόμενοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου απέκλεισαν τα ταμεί προκειμένου οι ασθενείς να μην πληρώνουν το εισιτήριο των 5 ευρώ, ενώ για τις 11.30 έχει προγραμματιστεί κατάληψη στα γραφεία της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας στην Πάτρα, από εργαζομένους του Ρίου και του Αγίου Ανδρέα.

Η εφαρμογή του ενιαίου μιθολογίου που είχε ως αποτέλεσμα σε αρκετές περιπτώσεις εργαζόμενοι να μη λάβουν καθόλου μισθό για το 15νθήμερο ή ποσά όπως 10 17 η 25 ευρώ, αλλά και τα σοβαρά προβλήματα στο χώρο της υγείας κινητοποιούν τους εργαζομένους.

Την ίδια ώρα για νέες κινητοποιήσεις ετοιμάζονται και νοσοκομειακοί γιατροί της Αχαΐας.

Η αρχή θα γίνει από την Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της πανελλαδικής κινητοποίησης του κλάδου.

Για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα, η Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Αχαΐας, συγκαλεί ευρεία σύσκεψη φορέων την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, στις 6μμ στο Αμφιθέατρο του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Πάτρας για την κατάσταση που διαμορφώνεται με τον ΕΟΠΥΥ και τις εξελίξεις στη Δημόσια Υγεία.

Στην πρόσκληση της ΕΙΝΑ αναφέρονται τα εξής:

"Θεωρούμε αναγκαία αυτή την εκδήλωση ενημέρωσης των σωματείων και των πολιτών, προκειμένου να γίνουν γνωστές οι δραματικές εξελίξεις που αφορούν όλους τους ασφαλισμένους, εργαζόμενους και συνταξιούχους.

Τέλος θα γίνει ενημέρωση και θα ζητηθεί η συνδρομή ΟΛΩΝ των εργασιακών, κοινωνικών, επιστημονικών σωματείων, κινήσεων και φορέων, για τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις σε όλα τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας, οι οποίες ξεκινούν από τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου και θα κλιμακωθούν.

Στόχος είναι:

1.να κρατήσουμε ανοιχτά τα Νοσοκομεία και ΚΥ

2. να ακυρώσουμε τους μηχανισμούς είσπραξης των 5 ευρώ καθώς και τις επιβαρύνσεις των πολιτών στις εργαστηριακές εξετάσεις.

3. να αντιταχθούμε σθεναρά στις περικοπές που επιβάλλει η κυβέρνηση και η τρόϊκα στις δαπάνες για τη δημόσια υγεία και ειδικά για τις τακτικές αποδοχές και τις εφημερίες των γιατρών και των εργαζομένων που υπηρετούν σε Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας

4. να καταλάβουμε τα γραφεία Διοικητών, τα γραφεία των ΥΠΕ και τέλος αν χρειαστεί ακόμη και χώρους του υπουργείου Υγείας."

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις