Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Εγλυκάδα Πατρών: Τιμήθηκαν ο ιερέας και ο δάσκαλος

Εγλυκάδα Πατρών: Τιμήθηκαν ο ιερέας και ο δάσκαλος

Η ενορία του Αγίου Ανδρέα τίμησε σήμερα τη γιορτή των Τριών Ιεραρχών

Μέσα σε συγκινητική ατμόσφαιρα και σε πυκνό εκκλησίασμα γιόρτασε η ενορία της Εγλυκάδας τους Τρεις Ιεράρχες και ειδικότερα τον Ιερέα και το Δάσκαλο. Μετά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, που μίλησε επίκαιρα ο Διευθυντής του 41ου Δημοτικου Σχολείου, έγινε επιμνημόσυνη δέηση στο πρωτότυπο-μοναδικό γλυπτό που είναι αφιερωμένο στο παπά-δάσκαλο όλων των βαθμίδων.

Μίλησε ο εφημέριος του Ναού, εκ μέρους της Α/θμιας ο  Γενικός προϊστάμενος, έγιναν καταθέσεις στεφάνων από εκπροσώπους των σχολείων και έκλεισε η τιμητική αυτή εκδήλωση με τον Εθνικό Ύμνο.

Όπως είναι γνωστό το γλυπτό αυτό, που βρίσκεται στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου Εγλυκάδας έχει στηθεί με την έμπνευση των εκκλησιαστικών παραγόντων της ενορίας και ενισχύθηκε οικονομικά από τους εκλεκτούς ενορίτες.

Ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος τον Μάιο του 2008 τέλεσε τα αποκαλυπτήρια του  γλυπτού-ηρώου όπως επίσης και τα εγκαίνια του Εκκλησιαστικού Μουσείου της ενορίας, πολλά από τα εκθέματα είχαν εκτεθεί στην Έκθεση Κειμηλίων της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Στη εκδήλωση συμμετείχαν: Ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου, ο Γενικός Προϊστάμενος της Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης, τα 8ο, 21ο, 41ο, 42ο, 46ο Δημοτικά Σχολεία, το 17ο  Γυμνάσιο Πατρών, το Μουσικό Γυμνάσιο-Λύκειο.

Επίσης αντιπροσωπίες μαθητών άλλων Σχολείων Αθ/μιας και Βθ/μιας Εκπαίδευσης, όπως επίσης και τα παιδάκια του Παιδικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως της ενορίας Εγλυκάδος με τους νηπιαγωγούς του. Ακόμη παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι πολιτικών και στρατιωτικών φορέων της πόλης μας αλλά και της περιοχής.

Μετά το τέλος της επιτυχημένης εκδήλωσης παρατέθηκε μικρή δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο της ενορίας.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις