Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Αλ. Χρυσανθακόπουλος: «Νομοσχέδιο-σταθμός, για την προστασία των ζώων»

   Αλ. Χρυσανθακόπουλος:  «Νομοσχέδιο-στ...

"Θεωρούμε ότι το νομοσχέδιο όχι μόνο δεν είναι κερδοσκοπικό, αλλά είναι φιλοζωικό"

 

Ως ένα νομοσχέδιο που για πρώτη φορά θεσπίζει ποινές σε όσους κακομεταχειρίζονται τα ζώα, χαρακτήρισε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, την συζήτηση του σχεδίου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό».

  • Υπογραμμίζοντας τον καταλυτικό ρόλο που διαδραμάτισε το κόμμα του στην κατάθεση του εν λόγω νομοσχεδίου, ο κ. Χρυσανθακόπουλος, είπε κατά την αγόρευσή του στη Βουλή:

«Πρωτοστατήσαμε με επίκαιρη επερώτηση στο θέμα, το αναδείξαμε, σπρώξαμε την Κυβέρνηση να πάρει την πρωτοβουλία και είμαστε υπερήφανοι, διότι θεωρούμε ότι όλοι οι φιλόζωοι έχουν μέσα τους ένα βαθύ ανθρωπισμό, γιατί σέβονται τη ζωή».

 

Ο βουλευτής Αχαΐας του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού, αφού σημείωσε ότι το νομοσχέδιο είναι πολύ σημαντικό, τόνισε ότι «επιτέλους, στη χώρα της ατιμωρησίας, στη χώρα της ανευθυνότητας, στη χώρα της ασυδοσίας έρχεται ένας νόμος που βάζει τάξη».

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ., διευκρίνησε ότι δεν είναι ο νόμος που θα αλλάξει τη νοοτροπία, αλλά η ψήφιση του νόμου είναι απόδειξη ευθύνης και ότι οι νομοθετούντες παίρνουν τη βασική ευθύνη:

«Όποιος ψηφίζει «κατά», απαλλάσσει αυτόν που έγδαρε ζωντανό ένα σκυλί ή που το έκαψε;Γίνονται ηθικοί αυτουργοί σε αυτές τις πράξεις αυτοί που καταψηφίζουν αυτό το νομοσχέδιο;Ή καταδικάζουν τον καπιταλισμό και δεν τους νοιάζει το συγκεκριμένο;Γιατί εδώ αυτό νομοθετούμε. Όποιος είναι ασύδοτος στη συμπεριφορά του στον ένα τομέα, θα είναι και στον άλλο. Σε όλους τους τομείς θα είναι.»

 

  • Ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος δήλωσε ότι το κόμμα του είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένο, γιατί επιτέλους η ελληνική Βουλή κινείται στα πλαίσια του πολιτισμού και ο άνθρωπος αξιολογείται μέσα από τη στάση του απέναντι και στο ζωικό βασίλειο:

«Θεωρούμε ότι το νομοσχέδιο όχι μόνο δεν είναι κερδοσκοπικό, αλλά είναι φιλοζωικό.Όμως, βέβαια, για να μπει κανείς στο πνεύμα του νομοσχεδίου, πρέπει να έχει την πνευματική, ηθική και βιοηθική καλλιέργεια που απαιτείται για να νομοθετήσει. Εμείς την έχουμε και επιμένουμε».

 

  • Ο κ. Χρυσανθακόπουλος τόνισε ότι το νομοσχέδιο στηρίζεται στην προστασία των συντρόφων μας στην καθημερινότητα, δηλαδή όλων αυτών των κατοικίδιων ή άλλων ζώων, τα οποία οφείλουμε με σεβασμό να μεταχειριζόμαστε.

 

Για να καταλήξει:«Κριτήριο του πολιτισμού είναι και αυτή η συμπεριφορά.Άρα, λοιπόν, χρειάζονται νόμοι. Χρειάζονται σωστοί νόμοι. Αυτός είναι σωστός νόμος, γιατί τοποθετεί τα πράγματα στην πραγματική τους βάση και δίνει απάντηση».

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις