Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Αγορές στα super markets με μέτρο -Άφησαν τα μεγάλα καρότσια - Mόνο τα απαραίτητα

Πάτρα: Αγορές στα super markets με μέτρο...
Μακρυγένη Ελευθερία
[email protected]

Η κρίση άλλαξε τις καταναλωτικές συνήθειες των Πατρινών..

Αλλαγή στις καταναλωτικές συνήθειες των Πατρινών έχει επιφέρει η οικονομική κρίση, που έχει πλήξει τα περισσότερα νοικοκυριά. Από τη μία καταγράφεται πτώση του τζίρου σε ποσοστό περίπου 8 με 10 %, όπως αναφέρει στο www.thebest.gr ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών super markets Πάτρας Νίκος Καρακίτσος και από την άλλη, οι περισσότεροι δεν είναι σε θέση να προχωρήσουν σε μαζικές προμήθειες φαγητού και άλλων απαραίτητων ειδών.

Αποτέλεσμα είναι τα γεμάτα μεγάλα καρότσια να "εξαφανίζονται" και οι καταναλωτές να πηγαίνουν πιο πολλές φορές στα super markets, αγοράζοντας τα απαραίτητα κάθε φορά.

Η οικονομική στενότητα επιτρέπει στους περισσότερους να ψωνίζουν μόνο για το φαγητό της ημέρας ή στη καλύτερη λίγων ημερών και όχι για εβδομάδες ή όλο το μήνα, όπως συνηθιζόταν στο πρόφατο παρελθόν.

Ωστόσο αναφέρει ότι η πτώση του τζίρου σε super markets - πολυκαταστήματα είναι μεγαλύτερη και κυμαίνεται στο 30% και αφορά τα είδη οικιακής χρήσης, ενώ δε λείπουν περιπτώσεις τοπικών super market που σημείωσαν άνοδο στο τζίρο.

Οι ιδιοκτήτες super markets της Πάτρας αντιλαμβανόμενοι τη δυσκολία των καταναλωτών, προχώρησαν σε αρκετές περιπτώσεις, σε μειώσεις τιμών και προσφορές, ενώ ο Νίκος Καρακίτσος παρατηρεί στροφή του κόσμου σε τοπικά και ελληνικά προϊόντα.

Μια ακόμα διαφοροποίηση των καταναλωτών, αφορά και το γεγονός ότι πολλοί πλέον έχουν μειώσει το φαγητό μέσω delivery ή το φαγητό σε εστιατόρια, με αποτέλεσμα να μαγειρεύουν συχνότερα στο σπίτι, για λόγους οικονομίας.

Σε αυτή την περίπτωση τα χρήματα που έχασαν οι επιχειρήσεις έτοιμου φαγητού και τα εστιατόρια, πήγαν στα super markets.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις