Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Αχαΐα: O πάγος καταστρέφει καλλιέργειες - Οι αγρότες πάνε Περιφέρεια με τα αγροτικά

Αχαΐα: O πάγος καταστρέφει καλλιέργειες ...

Σε νέες κινητοποιήσεις σήμερα ο αγροτικός κόσμος

Συνεχίζονται και σήμερα οι κινητοποιήσεις της ΠΑΣΥ. Αγρότες της Αχαΐας σήμερα προχωρούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την αιρετή Περιφέρεια, στην Πάτρα  και θα επιδιώξουν συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα.

Την ίδια ώρα νέες καταστροφές καλλιεργειών στην Αχαΐα προκαλούν τις τελευταίες μέρες οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγετός, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να έρχονται σε απόγνωση. Όπως αναφέρει ο Αλέκος Θανόπουλος, μέλος της γραμματείας ΠΑΣΥ έχουν σημειωθεί αρκετές καταστροφές, αυτές τις μέρες σε κηπευτικά και εσπεριδοειδή και αρκετοί αγρότες δεν μπορούν να ζητήσουν καταγραφή ζημιών και αποζημείωση από τον ΕΛΓΑ μιας και δεν είχαν τη δυνατότητα να δηλώσουν την έκτασή τους και να πληρώσουν το αντίστοιχο ασφάλιστρο, "γι' αυτό και ένα βασικό αίτημα των κινητοποιήσεών μας είναι η πολιτεία να ασφαλίζει τα αγροκτήματα".

Το πρόγραμμα της σημερινής κινητοποίησης εκτός από τη συγκέντρωση στην περιφέρεια στις 10 το πρωί, με αγροτικά αυτοκίνητα, προβλέπει στη συνέχεια άνοιγμα των διοδίων του Ρίου, η οποία ωστόσο θα εξαρτηθεί από τη μαζικότητα της συμμετοχής.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις