Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

"Μαύρο" και "άραχνο" βλέπουν το μέλλον τους οι Αχαιοί - Τι δείχνει η μέτρηση της DATA R.C.

"Μαύρο" και "άραχνο"...
Χριστακόπουλος Θάνος

Το 90% θεωρεί ότι η οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών θα επιδεινωθεί

Τη ζοφερή οικονομική πραγματικότητα που επικρατεί τον τελευταίο καιρό στην περιοχή μας αποτυπώνει, με τα πιο μελανά χρώματα, το Αχαϊκό Βαρόμετρο της DATA R.C., τα ευρήματα του οποίου παρουσίασε το μεσημέρι ο καθηγητής Ηλίας Νικολακόπουλος. Όπως δείχνει η μέτρηση, η συντριπτική πλειοψηφία των Αχαιών είναι εξαιρετικά απογοητευμένη από την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στη χώρα και στο Νομό.

Παράλληλα καταγράφεται μια έντονη έλλειψη αισιοδοξίας για το μέλλον, με τους περισσότερους συμπολίτες να εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους για όσα τους περιμένουν μέσα στο 2012.

Πιο συγκεκριμένα περίπου το 90% όσων συμμετείχαν στη δημοσκόπηση εκτιμούν ότι τα οικονομικά του νοικοκυριού τους θα επιδεινωθούν μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες, με το ποσοστό όσων πιστεύουν το αντίθετο να μην φθάνει ούτε το 3%.

Ανάλογη είναι η πρόβλεψη των Αχαιών για την μεταβολή στην οικονομική κατάσταση της χώρας, με το 87,7% να θεωρεί ότι τα πράγματα θα πάνε προς το χειρότερο, και μόλις το 4,5% να εκτιμά ότι η κατάσταση μπορεί να βελτιωθεί.

 

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις των Αχαιών και για την εξέλιξη των δεικτών της ανεργίας όπου καταγράφονται ακραίες καταστάσεις. Το 77,8% των ερωτηθέντων πιστεύει πως μέσα στους επόμενους 12 μήνες θα έχουμε αισθητή αύξηση της ανεργίας. Το 12,6% πιστεύει ότι η αύξηση θα είναι ελαφριά, το 3,9% ότι θα παραμείνει αμετάβλητη, το 2,7% ότι θα υπάρξει ελαφριά μείωση και το 2,5% ότι η μείωση της ανεργίας θα είναι αισθητή.

Φυσικά ούτε λόγος να γίνεται για αποταμίευση. Το 93% δηλώνει ότι δεν έχει τέτοια δυνατότητα, ενώ μόλις το 5,5% πιστεύει ότι είναι πιθανό να βάλει κάποια χρήματα στην άκρη.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις