Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Προκαταρκτική για την καταγγελία κακοποίησης μαθητή Ειδικού Σχολείου

Προκαταρκτική για την καταγγελία κακοποί...

Με εντολή της Πρωτοβάθμιας Διεύθυνσης Αχαΐας

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την καταγγελία κακοποίησης μαθητή του 4ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Πατρών, ζήτησε από τον διευθυντή του Σχολείου, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας. Σύμφωνα με την καταγγελία που έκανε η μητέρα του παιδιού στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ο 9χρονος που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, γρονθοκοπήθηκε από κοπέλα που ανήκει στο ειδικό βοηθητικό προσωπικό του σχολείου,  στην προσπάθειά της να το ηρεμίσει καθώς βρισκόταν σε κρίση.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ματώσει η μύτη του και η μητέρα του το μεσημέρι να το δει με αίματα, πηγαίνοντας το στο νοσοκομείο.

Από την πλευρά της η κοπέλα του ειδικού προσωπικού φέρεται να δηλώνει ότι προσπάθησε να ηρεμίσει το παιδί, αλλά δεν το χτύπησε αλλά το συγκράτησε με τα χέρια της στον τοίχο.

Μάλιστα, η μητέρα του παιδιού, σύμφωνα τον προϊστάμενο της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Βασίλη Χονδρογιάννη, που μίλησε στο thebest.gr, ζήτησε να μην τιμωρηθεί η κοπέλα, ενώ να σημειωθεί ότι η καταγγελία στηρίζεται σε μαρτυρία συμμαθητή του παιδιού, μιας και το ίδιο δεν μιλάει.

Πάντως σε κάθε περίπτωση η καταγγελία εξετάζεται από τους αρμόδιους με ιδιαίτερη προσοχή, καθώς σε παιδιά με ειδικές ικανότητες που πηγαίνουν σε ειδικά σχολεία, είναι δύσκολο να εξαχθούν συμπεράσματα για κακοποίηση.
Και αυτό διότι τα παιδιά αυτά σε στιγμές κρίσεις μπορούν να αυτοτραυματιστούν.

Πάντως, ο κ. Χονδρογιάννης έδωσε εντολή στον διευθυντή του σχολείου να μην ασχοληθεί η κοπέλα με τον συγκεκριμένο μαθητή και δηλώνει πως αν υπάρχουν ευθύνες αυτές θα αποδοθούν στο ακέραιο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις