Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Χωρίς πλοία η πορθμειακή γραμμή Ρίου Αντιρρίου- Από το πρωί της Δευτέρας ξανά τα δρομολόγια

Χωρίς πλοία η πορθμειακή γραμμή Ρίου Αντ...

Λόγω απεργίας των ναυτεργατών

Χωρίς δρομολόγια παραμένει  σήμερα η πορθμειακή γραμμή Ρίου - Αντιρρίου, λόγω απεργιακής κινητοποίησης των ναυτεργατών. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εστάλη στο thebest.gr "'το ξημέρωμα του 2012 βρήκε τους εργαζομένους στα φερρυ μποατ στην προβλήτα με σκοπό την περιφρούρηση της 24ωρης απεργίας που είχαν εξαγγείλει.

Η οικονομική κρίση και οι ριζικές αλλαγές στα εργασιακά ανάγκασαν τους εργαζομένους της γραμμής να προβούν σε 24ωρη απεργία από τις 06. 00 της πρωτοχρονιάς έως τις 06.00 της επομένης μέρας. Βασικό αίτημα των εργαζομένων είναι η υπογραφή της ΣΣΕ από τους πλοιοκτήτες αλλά και η εξασφάλιση των θέσεων εργασίας για τους εργαζομένους της ευρύτερης περιοχής τόσο της Αχαΐας όσο και της Αιτωλοακαρνανίας.

Η μέρα της πρωτοχρονιάς είναι στα πλαίσια της συμβολικής σημασίας ώστε οι υπεύθυνοι να αντιληφθούν πως οι εργαζόμενοι δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν πίσω στα δίκαια αιτήματα τους και θα συνεχίσουν να υπερασπίζονται την λειτουργιά της πορθμειακής γραμμής ώστε να παρέχουν στο επιβατικό κοινό την εναλλακτική φθηνή λύση διέλευσης του στενού. Στα πλοία της γραμμής εργάζονται περίπου 100 άτομα στην πλειοψηφίας τους κάτοικοι τόσο του Αντιρρίου όσο και της Πάτρας με εξαίρεση τα αμφιπλωρα πλοία που έκαναν την εμφάνιση τους στο πορθμείο προσφάτως όπου οι εργαζόμενοι είναι κάτοικοι Σαλαμίνας.

Τα πλοία της γραμμής Ρίου-Αντιρρίου είναι ζωτικής σημασίας για την περιοχή ειδικά στις μέρες μας όπου η ανεργία στην χώρα μας έχει ανέλθει σε υψηλά επίπεδα. Η μέρα της απεργίας κύλησε δίχως προβλήματα αφού όλοι ήταν στο πνεύμα των ημερών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις