Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Παπανδρέου προς Ε.Ε.: Υπάρχει και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο

Παπανδρέου προς Ε.Ε.: Υπάρχει και το Διε...

Δηλώσεις με νόημα από τον Πρωθυπουργό και αποδέκτες τους ισχυρούς της Ευρώπης

Σε αντίθεση με τον χθεσινό δραματικό τόνο της τοποθέτησής του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο  ο Πρωθυπουργός έδειξε το…δάχτυλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση δηλώνοντας ότι η Ελλάδα έκανε ό,τι είναι δυνατόν και από εδώ και πέρα αναμένει βοήθεια. Αλλιώς, υπάρχει και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, προοπτική που σαφώς δεν βλέπει με καλό μάτι η Ε.Ε.

"Τώρα είναι η ώρα της Ευρώπης, εμείς αναλάβαμε τις ευθύνες μας. Σε περίπτωση που η Ευρώπη δεν αναλάβει τις δικές της ευθύνες, το σενάριο του ΔΝΤ είναι ανοιχτό", σημείωσε,  ο Γ. Παπανδρέου.  Στην πρώτη του αντίδραση το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, χαρακτήρισε  "πολύ ισχυρά" τα νέα δημοσιονομικά μέτρα για την αντιμετώπιση της κρίσης του χρέους στην Ελλάδα.

Αντιθέτως, οι Γερμανοί εξακολουθούν να κάνουν…νερά. "Η Γερμανία δεν θα προσφέρει βοήθεια στην Ελλάδα την Παρασκευή που η καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου στο Βερολίνο", δήλωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.   Το γερμανικό Υπουργείο  Οικονομικών εξέφρασε το σεβασμό του στα ελληνικά μέτρα, ενώ δηλώσεις στήριξης έκαναν οι Μπαρόζο και Γιούνκερ.  "Τα μέτρα που πήρε η ελληνική κυβέρνηση είναι θαρραλέα", τόνισε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπούι.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΟΝ ΔΙΕΘΝΗ ΤΥΠΟ

Πρώτα θέμα σε όλα τα οικονομικά έντυπα διεθνώς και πολύ ψηλά και στα πολιτικά φύλλα, έντυπα και ηλεκτρονικά, βρίσκονται να μέτρα λιτότητας. Όλα τα δημοσιεύματα επικαλούνται την φράση του πρωθυπουργού ότι η χώρα μας βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου. Ήδη η μικρή αύξηση του ευρώ έναντι του δολαρίου αποδίδεται στην ανακοίνωση των μέτρων της ελληνικής της κυβέρνησης.


Financial Times: Υπό τον τίτλο "Η Ελλάδα συμφωνεί με πακέτο αυστηρών μέτρων", η βρετανική οικονομική εφημερίδα προβάλει ως πρώτο θέμα στην ιστοσελίδα της την ανακοίνωση των κυβερνητικών μέτρων. Στον πρόλογο παρουσιάζει το περίγραμμα των περικοπών και των νέων φόρων. Σημειώνει ότι το νέο πακέτο αποτελεί το τρίτο κατά σειρά που παρουσιάζει η σοσιαλιστική κυβέρνηση, ενώ δημοσιεύει και δήλωση του Γ. Παπανδρέου στην ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, στην οποία γίνεται λόγος για την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να αναλάβει τις ευθύνες της για να σώσει τη χώρα από την καταστροφή.

BBC: Το βρετανικό ΜΜΕ είχε στην πρώτη θέση της ειδησεογραφίας του στην ιστοσελίδα του την είδηση για τα νέα μέτρα, με τον τίτλο: "Η Ελλάδα προχωρά σε νέο γύρο φορολογικών αυξήσεων και περικοπής δαπανών". Στο ρεπορτάζ παρουσιάζονται ενδεικτικά τα μέτρα, ενώ φιλοξενείται και η δήλωση Παπανδρέου για "κατάσταση πολέμου".

Reuters: Το διεθνές πρακτορείο φιλοξενεί την είδηση υπό τον τίτλο "Το υπουργικό Συμβούλιο στηρίζει το αυστηρό πακέτο μέτρων". Το ρεπορτάζ ξεκινά με τη σημείωσε ότι το ελληνικό υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το νέο  πακέτο αυστηρών μέτρων προκειμένου να αντιμετωπίσει το έλλειμμα, αλλά και "για να διασφαλίσει την ευρωπαϊκή οικονομική υποστήριξη", όπως δήλωσε κυβερνητική πηγή στο Reuters, χωρίς να κατονομάζεται. Στο ίδιο κείμενο παρουσιάζεται και η δήλωση Παπανδρέου στο υπουργικό Συμβούλιο, με την οποία σημειώνει ότι εάν η ΕΕ δεν παράσχει στήριξη στην Ελλάδα, η χώρα έχει την επιλογή να προσφύγει στο ΔΝΤ.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις