Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Μιιχ.Μπεκίρης:"Το ΥΠ.ΠΟ απομονώνει και υποβαθμίζει το Μουσείο της Πάτρας"

Μιιχ.Μπεκίρης:"Το ΥΠ.ΠΟ απομονώνει ...

Έφερε το θέμα στη Βουλή

Η Αδυναμία της πολιτείας και ιδιαίτερα του Υπουργείου Πολιτισμού να εφαρμόσει ένα επιχειρησιακό σχέδιο ορθολογικής διαχείρισης και ανάδειξης των πολιτιστικών στοιχείων βρίσκει πεδίο εφαρμογής στη λειτουργία του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου, όπου λειτουργεί χωρίς ενημερωτικό υλικό και δίχως ένταξη στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού και στον ιστότοπο του ΕΟΤ.

Η Κυβέρνηση δεν έχει ιεραρχήσει ούτε καν τις υποτυπώδεις ενέργειες που υποβάλλονται από την μουσειολογία, παρόλη την ένταξη στις δραστηριότητες του μουσείου, τόσο των εκπαιδευτικών προγραμμάτων η την συμμετοχή του σε διοργανώσεις που διοργανώνονται από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Καλά όλα αυτά, αλλά δίχως το υποστηρικτικό υλικό παραμένει ημιτελής η προσπάθεια που καταβάλλεται από το προσωπικό, αναφέρει ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ Μιχάλης Μπεκίρης.

Στα πλαίσια του θέματος αυτού που είναι άμεσα συνυφασμένο με την αύξηση της επισκεψιμότητας στην πόλη των Πατρών και την αρτιότητα μιας ολοκληρωμένης ξενάγησης στο «πολιτιστικό διαμάντι» της πόλη, ο Βουλευτής Αχαΐας και πρώην Υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης έφερε το θέμα στη Βουλή καταθέτοντας ερώτηση και έλαβε σχετική απάντηση από τον Υφυπουργό κ. Νικητιάδη.

Το πλήρες κείμενο της απάντησης έχει ως εξής:

«Σε απάντηση της με αριθμ. πρωτοκόλλου 22119/1.9.2011 Ερώτησης του Βουλευτή κ. Μιχάλη Μπεκίρη και σύμφωνα με τα στοιχεία που έθεσαν υπόψη μας οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Από την έναρξη της λειτουργίας του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών, αλλά και μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης της τρίτης αίθουσας σε αυτό, η αρμόδια ΣΤ' Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων έχει εντάξει στο Μουσείο ποικίλες δραστηριότητες και εκδηλώσεις, όπως οι παρακάτω:

Εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία έχουν τύχει της ευρύτατης αποδοχής σχολείων, όχι μόνον της Αχαΐας αλλά και των όμορων Νομών (Κορινθίας, Αιτωλοακαρνανίας. Ηλείας).

Τη συμμετοχή σε διοργανώσεις που πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του ΥΠ.ΠΟ.Τ., όπως είναι το «Περιβάλλον και Πολιτισμός», η «Πανσέληνος» του Αυγούστου, η «Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων», οι «Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς» κ.λπ.

Στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων διοργανώνονται εκθέσεις σε συνεργασία με άλλους φορείς, οι οποίες ανανεώνουν το εκθεσιακό του ενδιαφέρον, ενώ η αίθουσα του Αμφιθεάτρου παραχωρείται κατά περίπτωση για ποικίλες εκδηλώσεις. Διαλέξεις και άλλου είδους εκδηλώσεις, όπως ημερίδες κλπ., πραγματοποιούνται και από την ίδια την Υπηρεσία, οι οποίες έχουν τύχει μεγάλης ανταπόκρισης από το πατραϊκό κοινό.

Σύντομα πρόκειται να εξεταστεί το ενδεχόμενο ενιαίου εισιτηρίου, που θα καλύπτει την επίσκεψη του Μουσείου και άλλων μνημείων και χώρων στο Νομό Αχαΐας, ώστε να προσελκύσει τους επισκέπτες.

Τέλος, σχετικά με την περαιτέρω προβολή του μουσείου, πρόκειται να δρομολογηθούν:

- η έκδοση ενημερωτικού φυλλαδίου,

- η ένταξή του στην επίσημη ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, από την οποία οι επισκέπτες θα αντλούν όλες τις πληροφορίες σχετικά με τη λειτουργία του Μουσείου, ενώ έχουν γίνει και οι απαραίτητες ενέργειες για την εμφάνιση του Μουσείου στον οδηγό πόλης του Δήμου Πατρέων

- η ένταξή του στον ιστότοπο του EOT www.visitgreece.qr

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις