Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Δήμας, Αρβανιτόπουλος, Μουρμούρας, Χηνοφώτης και Βάρδας απο τη Ν.Δ. στη νέα κυβέρνηση

Δήμας, Αρβανιτόπουλος, Μουρμούρας, Χηνοφ...

Ολοκληρώθηκε στις 8 το βράδυ η συνεδρίαση στο Μέγαρο Μαξίμου

Γύρω στις 8.00 το βράδυ της Πέμπτης ολοκληρώθηκε συνεδρίαση στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του εντολοδόχου Πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου, στην οποία πήραν μέρος εκπρόσωποι των τριών πολιτικών κομμάτων που συμφώνησαν για την κυβέρνηση συνεργασίας. Το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπήθηκε από τον κ. Ν. Αθανασάκη, η Νέα Δημοκρατία από τον κ. Αν. Λυκουρέντζο και κ. Δ. Σταμάτη και ο ΛΑΟΣ από τον αντιπρόεδρο του κόμματος κ. Γ. Γεωργίου.

Από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας θα μετέχουν στη νέα κυβέρνηση μη κοινοβουλευτικά στελέχη. Σύμφωνα με πληροφορίες του "Βήματος" αυτά θα είναι οι κκ Δήμας, Αρβανιτόπουλος, Μουρμούρας, Χηνοφώτης και Βάρδας.

Η σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο ολοκληρώθηκε με μια ανακοίνωση η οποία εξομάλυνε τις διαφορές αναμέσα στα δύο μεγάλα κόμματα, σχετικά με τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών και τις υπογραφές που ζητούν οι δανειστές μας από τους κ.κ. Γ. Παπανδρέου και Αντ. Σαμαρά στο κείμενο της συμφωνίας.
Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση, έργο της νέα κυβέρνησης είναι η υλοποίηση των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της Ευρωζώνης στις 26 Οκτωβρίου και η εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής που συνδέεται με τις αποφάσεις αυτές. Με τη διατύπωση αυτή οι δύο αρχηγοί ξεπέρασαν την άρνηση του κ. Σαμαρά να βάλει την υπογραφή του στη συμφωνία, όπως ζητούσε η τρόικα.

Επιπλέον δεν προσδιορίζεται στην ανακοίνωση ο χρόνος διεξαγωγής των εκλογών, γεγονός που ερμηνεύεται ως άτυπη συμφωνία να διατηρηθεί στη ζωή η νέα κυβέρνηση εως ότου ολοκληρώσει το έργο της.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις