Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Ο Μίκης Θεοδωράκης στον τόπο εξορίας του

Ο Μίκης Θεοδωράκης στον τόπο εξορίας του

Η παράσταση για τη ζωή και το έργο του Μ. Θεοδωράκη στη Μακρόνησο

Στη Μακρόνησο, τον τόπο εξορίας του Μίκη Θεοδωράκη, θα παρουσιαστεί στις 6 Ιουλίου η παράσταση για τη ζωή και το έργο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη «Ποιος τη ζωή μου».

Μήνυμα συμφιλίωσης για όλους τους Έλληνες

Η διοργάνωση της παράστασης στη Μακρόνησο αποτέλεσε επιθυμία του ίδιου του Μίκη Θεοδωράκη, προκειμένου να σταλεί ένα μήνυμα συμφιλίωσης για όλους τους Έλληνες. Το «πράσινο φως» για τη διεξαγωγή της εκδήλωσης έδωσαν ομόφωνα τα μέλη του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων, με το σκεπτικό ότι δεν θα προκληθεί βλάβη στον ιστορικό τόπο.

Η παράσταση θα δοθεί με ελεύθερη είσοδο και για τον λόγο αυτό τα μέλη του Συμβουλίου αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να μην οριστούν τέλη για τη χρήση του χώρου, παρά μόνο το ποσό των 1.600 ευρώ για τη βιντεοσκόπηση της εκδήλωσης.
Για τις 6 Ιουλίου ο δήμος Λαυρεωτικής θα δρομολογήσει πλοία από το Λαύριο.

Η παράσταση

Ταξιδεύοντας μας από «τη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού» στη μεταπολίτευση και τις δύσκολες ημέρες του σήμερα, η ζωή και το έργο του μεγάλου δημιουργού Μίκη Θεοδωράκη ζωντανεύει στη θεατρική σκηνή «Μίκης Θεοδωράκης – Ποιος τη ζωή μου».

Πλημμυρισμένη από το σπάνιο έργο του που φτάνει στο μέλλον κάθε εποχής, η παράσταση διατρέχει την ιστορία μας, μέσα από την αποκαλυπτική ζωή του κορυφαίου καλλιτέχνη, η οποία είναι συνδεδεμένη με τα σημαντικότερα κοινωνικοπολιτικά γεγονότα του περασμένου αιώνα: Μικρασιατική Καταστροφή, δικτατορία του Μεταξά, Κατοχή, Δεκεμβριανά, Εμφύλιο, Εξορίες, «άνοιξη της δεκαετίας του ’60», δικτατορία, Μεταπολίτευση.

Είκοσι οκτώ ηθοποιοί - χορευτές,  τέσσερις τραγουδιστές και δώδεκα μουσικοί «ενσαρκώνουν» στη σκηνή όλες τις σημαντικές στιγμές του πάντα ενεργού Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος συμμετείχε με ενθουσιασμό σε όλα τα στάδια της προετοιμασίας της παράστασης, που περικλείει περισσότερα από 50 τραγούδια – σταθμούς της πορείας του.

Ταυτότητα παράστασης
Μουσική: Μίκης Θεοδωράκης, σενάριο – σκηνοθεσία: Θέμης Μουμουλίδης, σκηνικό: Γιώργος Πάτσας, κοστούμια: Παναγιώτα Κοκκόρου, χορογραφίες: Αποστολία Παπαδαμάκη, ενορχηστρώσεις: Γιάννης Παπαζαχαριάκης, παραγωγή: Μιχάλης Αδάμ. Παίζουν: Γρηγόρης Βαλτινός, Φιλαρέτη Κομνηνού, Άρης Λεμπεσόπουλος, Ελισάβετ Μουτάφη, Χρήστος Πλαΐνης, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Κώστας Βελέτζας, Νατάσα Ζαγκλή, Κωνσταντίνος Φάμης, Γιάννης Μαθές, Ειρήνη Κυρμιζάκη, Τζωρτζίνα Παλαιοθόδωρου, Έρικα Μπίγιου, Πηνελόπη Σεργουνιώτη, Μαρία Γεροδήμου, Ηρακλής Κωστάκης, Ίρις Μαρά, Γιώργος Νούσης, Ευθύμης Μπαλαγιάννης, Γιάννης Σοφολόγης, Παναγιώτης Γουρζουλίδης, Βασίλης Ζώης, Ελεάννα Φινικαλιώτη, Ελένη Βαΐτσου. Τραγουδούν: Κώστας Μακεδόνας, Γιώτα Νέγκα, Κώστας Θωμαΐδης, Άννα Λινάρδου.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture