Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Καταφθάνει στις 20 Ιουνίου στις Ελληνικές αίθουσες ο νέος Σούπερμαν - Χένρι Καβίλ

Καταφθάνει στις 20 Ιουνίου στις Ελληνικέ...

Το ακριβό φιλμ αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον από τους χιλιάδες λάτρεις του ιπτάμενου κόμικ ήρωα

Επτά χρόνια περίπου μετά το φιλμ «Superman Returns» του Μπράιαν Σίνγκερ με τον Μπράντον Ράουθ και σχεδόν 35 χρόνια μετά το 1ο Superman του Ρίτσαρντ Ντόνερ με τους αξέχαστους Κρίστοφερ Ριβ και Μάρλον Μπράντο, έρχεται η ολοκαίνουρια ταινία με τον αγαπημένο ιπτάμενο κόμικ ήρωα με την εφαρμοστή στολή, σε σκηνοθεσία αυτή τη φορά του Ζακ Σνάιντερ του φιλμ «300».

Η ταινία με τίτλο «Man of Steel – Άνθρωπος από ατσάλι» αναμένεται στις Αμερικάνικες κινηματογραφικές αίθουσες στις 14 Ιουνίου 2013 ενώ στην Ελλάδα θα κάνει πρεμιέρα, την Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013, από την εταιρεία διανομής Village Films.

Ήδη τα σχετικά πόστερ έχουν τοποθετηθεί στα Ster cinemas στη Βέσο Μάρε της Πάτρας ενώ προβάλλεται και το σχετικό teaser trailer.

Πρόκειται για μία υπερπαραγωγή του στούντιο της Warner Bros που επιθυμεί, όπως διαβάσαμε στο περιοδικό Entertainment Weekly να «αναστήσει» εμπορικά στην κυριολεξία τον αγαπημένο αυτό και μυθικό κιινηματογραφικό ήρωα και να κάνει μεγαλύτερη εμπορική και καλλιτεχνική επιτυχία από την ταινία του 2006 που αν και έφτασε τα 391 εκατομμύρια δολάρια εισπράξεις στο διεθνές box office, εν τούτοις ψιλοαπογοήτευσε αρκετούς από τους φανατικούς λάτρεις του Superman.

Στη νέα ταινία (ήδη η εφημερίδα Corriere della sera στο χθεσινό της φύλλο είχε ολοσέλιδο αφιέρωμα στο καινούριο φιλμ) παίζει ένα πολύ καλό καστ ενώ ο προυπολογισμός φημολογείται ότι κυμαίνεται μεταξύ των 175 εκατομμυρίων δολαρίων και των 225!

Τον κεντρικό ήρωα Κλαρκ Κεντ από τον πλανήτη Krypton που προσγειώνεται μωρό στη γη και μεγαλώνει στην αγροτική οικογένεια των Κεντ σε μία φάρμα στο Κάνσας, ανέλαβε εδώ να υποδυθεί ο 30χρονος Άγγλος ηθοποιός Χένρι Καβίλ που έγινε ιδιαίτερα γνωστός μέσα από την ταινία «Immortals» με θέμα την ελληνική μυθολογία.

Ο Ράσελ Κρόου που πρόσφατα ήταν για διακοπές στην Ελλάδα (στη Μύκονο) υποδύεται τον Τζορ Ελ, βιολογικό πατέρα του Κλαρκ Κεντ (ρόλο που στην πρώτη ταινία του ’79 είχε παίξει ο εμβληματικός Μάρλον Μπράντο με κάτασπρα μαλλιά) ενώ ο αγαπητός σταρ Κέβιν Κόστνερ ενσαρκώνει τον Τζόναθαν Κεντ, θετό πατέρα του ήρωα της DC και η Ντάιαν Λέιν τη θετή του μητέρα.

Η Έιμι Άνταμς παίζει τη δημοσιογράφο Λόις Λέιν της Daily Planet που αποτελεί και το ερωτικό ενδιαφέρον του Σούπερμαν, ο Λόρενς Φίσμπερν το αφεντικό της στην εφημερίδα και ο Μάικλ Σάννον του «Take Shelter» τον κακό της ιστορίας που είναι ο μεγαλομανής και επικίνδυνος στρατηγός Zod του πλανήτη Krypton.

Να αναφέρουμε ότι για το ρόλο της Λόις Λέιν επιλέχθηκε τελικά η 38χρονη Έιμι Άνταμς, αν και μεγαλύτερη ηλικιακά του Καβίλ, γνωστή από φιλμ όπως το «Julie & Julia» με την Μέριλ Στριπ, ενώ υποψήφιες για το ρόλο ήταν ακόμα η Ολίβια Γουάιλντ και η Μίλα Κούνις.

Το άγχος της Warner ήταν ότι ο Σούπερμαν του νέου σεναρίου φάνταζε πιο μοναχικός και με διάθεση ενδοσκόπησης και αμφισβήτησης των πάντων.

Ωστόσο ήδη οι πρώτες εντυπώσεις από το τρέιλερ και ένα εκτεταμένο featurette που δημοσιοποιήθηκε αυτές τις μέρες, μιλούν για μία πιο μοντέρνα και hot εκδοχή του Superman που σημειωτέον εμφανίζεται και με αναενωμένη και λίγο διαφοερτική και την στολή του (απουσιάζει για παράδειγμα το σήμα κατατεθέν εσώρουχο πάνω από την εφαρμοστή στολή που φορούσαν οι παλιότεροι Superman, Ριβ και Ράουθ).

Η πολυαναμενόμενη ταινία «Άνθρωπος από Ατσάλι» σε σκηνοθεσία του 47χρονου Ζακ Σνάιντερ και παραγωγή του Κρίστοφερ Νόλαν, θα προβληθεί τόσο σε 2D όσο και 3D.

Επιμέλεια Τάκης Γ. Μαρτάτος

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture