Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Πάτρα: Το Άσυλο Ανιάτων τίμησε τη μνήμη του μακαριστού Αρχιμανδρίτου Ιακώβου Λιαρομμάτη

Πάτρα: Το Άσυλο Ανιάτων τίμησε τη μνήμη ...

Με εκδηλώσεις χθες Κυριακή

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή οι εκδηλώσεις προς τιμήν του Μακαριστού Αρχιμανδρίτου Ιακώβου Λιαρομμάτη στο ΑΣΥΛΟ ΑΝΙΑΤΩΝ ΠΑΤΡΩΝ.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε από το πρωί τους χώρους του Ιδρύματος όπου στο Ναίδριο της Αγίας Ευφροσύνης τελέστηκε Θεία Λειτουργία χοροστατούντος  του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ.

Στην συνέχεια Ο Σεβασμιότατος μετά του πατρός Γεωργίου Μπιτσάκου τέλεσαν μνημόσυνο υπέρ αιωνίας μνήμης του Εμπνευστή και Πρωτεργάτη Μακαριστού πατρός Ιακώβου Λιαρομμάτη, αλλά και των συνιδρυτών, δωρητών, συνδρομητών, Προέδρων και Μελών των Διοικητικών Συμβουλίων και πάντων των τελειωθέντων Εργαζομένων και Περιθαλπομένων στο Ίδρυμά μας. Μέλη του Σωματείου, Συνεργάτες, Συγγενείς περιθαλπομένων, σύσσωμο το Προσωπικό του Ιδρύματος προσευχήθηκε ευλαβικά υπέρ της αιωνίας μνήμης αυτών.

Ακολούθησε καφές και αφού προσφέρθηκε, δίκην ανάμνησης της ημέρας, Οικογενειακό Δίπτυχο , όλοι οι παρευρισκόμενοι κατέβηκαν στην Ανακαινισμένη Μεγάλη Αίθουσα του Ιδρύματος που  ακόμα μία φορά κατακλύστηκε ασφυκτικά. Εκεί ο Πρόεδρος του Δ.Σ κ. Ανδρέας Παναγόπουλος καλωσόρισε τους πάντες, προλόγισε τον Σεβασμιότατο  ο οποίος εγκαινίασε την Αίθουσα που πλέον φέρει το όνομα του Μακαριστού πατρός Ιακώβου Λιαρομμάτη αποκαλύπτοντας σχετική Μαρμάρινη πλάκα κάτω από το Πορτραίτο του.

Ο Σεβασμιότατος  προκάλεσε την συγκίνηση όλων όταν αναφέρθηκε στην Ζωή και το Έργο του Μακαριστού και με εμπνευσμένη ομιλία την συνέδεσε με αρχές και αξίες που θα πρέπει να διέπουν την ζωή όλων μας.

Η Μικτή Βυζαντινή Χορωδία υπό τον κ. Φ. Μπαρούτα έψαλλε άσματα πασχαλινά αλλά και Ύμνο προς τον πατέρα Ιάκωβο.   Προσφέρθηκαν γλυκίσματα και αναψυκτικά και ο Πρόεδρος με το Διοικητικό Συμβούλιο  δεσμεύτηκαν για ανάλογες εκδηλώσεις που θα κάνει το ‘Ίδρυμα, τιμώντας το παρελθόν του μεν, στοχεύοντας στην καλύτερη λειτουργία του στο μέλλον δε.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις