Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το ενδιαφέρον δραματικό θρίλερ "Trance" προβάλλεται στην Πάτρα

Το ενδιαφέρον δραματικό θρίλερ "Tra...
Μαρτάτος Tάκης

Στα Ster Cinemas στη Βέσο Μάρε

Η ολοκαίνουρια ταινία του 56χρονου Βρετανού σκηνοθέτη Ντάνι Μπόιλ με τίτλο «Trance» προβάλλεται από χθες 16 Μαίου 2013 στα Στερ σίνεμας στη Βέσο Μάρε στην Πάτρα.

Πρόκειται για μία παράξενη ταινία με ένα ενδιαφέρον στόρι που θυμίζει, όπως γράφτηκε σε κάποια σημεία το «Inception» και το «Vanilla sky».

Σύμφωνα με το στόρι του δραματικού αυτού θρίλερ που έχει λάβει ως τώρα συμπαθητικές κριτικές, ο Σάιμον (στο ρόλο ο Τζέιμς Μακαβόϊ της «Εξιλέωσης» και της «Ύποπτης Συνωμοσίας»), ένας υπάλληλος οίκου δημοπρασιών στο Λονδίνο, συνεργάζεται με μια συμμορία του υποκόσμου με σκοπό την κλοπή ενός πανάκριβου πίνακα.

Μετά από ένα χτύπημα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια της ληστείας, ο Σάιμον θα υποστεί σοκ και αμνησία και δε θυμάται που έχει κρύψει το ανεκτίμητης αξίας έργο.

Όταν οι απειλές και τα βασανιστήρια αδυνατούν να φέρουν απαντήσεις, ο αρχηγός της συμμορίας (στο ρόλο ο Γάλλος ηθοποιός Βενσάν Κασέλ) προσλαμβάνει μια ειδική υπνοθεραπεύτρια (Ροζάριο Ντόσον) για να φτάσει στις πιο σκοτεινές πτυχές της ψυχής του Σάιμον και να ανασύρει γεγονότα από τις χαμένες αναμνήσεις του.

Όσο, όμως πιο βαθιά προχωράει στο υποσυνείδητο του, τόσο περισσότερες ανατροπές θα υπάρξουν και τα όρια μεταξύ της πραγματικότητας, της επιθυμίας και των παραισθήσεων θα μπλεχτούν επικίνδυνα.

Ο Ντάνι Μπόιλ το 2008 κέρδισε τα Όσκαρ καλύτερης σκηνοθεσίας και ταινίας για το εξαιρετικό «Slumdog Millionaire» (η ταινία είχε κερδίσει συνολικά 8 Όσκαρ) ενώ πέρυσι του είχαν αναθέσει να συντονίσει σκηνοθετικά την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου. Άλλες αξιόλογες ταινίες του είναι το «127 ώρες» με τον Τζέιμς Φράνκο και το «Trainspotting» με τον Γιούαν Μακ Γκρέγκορ το 1997.

To «Trance» έχει ήδη βγει στους Αγγλικούς κινηματογράφους ενώ ήδη προβάλλεται και στις ΗΠΑ σε περιορισμένο κύκλωμα αιθουσών.

Πάντως το έγκυρο περιοδικό Entertainment Weekly στην κριτική του χαρακτήρισε την ταινία ως υπερβολικά εγκεφαλική που «αναστατώνει» τον εγκέφαλο του θεατή με την πλοκή του, τα φλασμπακ και τις σκηνές με τους εφιάλτες και τα οράματα του ήρωα. Το περιοδικό Σινεμά την ίδια ώρα χαρακτήρισε το «Trance» ωε ένα ενδιαφέρον, στιλιζαρισμένο, υπερκινητικό φιλμ, φορτωμένο με ανατροπές.

Στο μεταξύ, απ’ όσο διαβάσαμε στην ταινία υπάρχει και μία σκηνή όπου η Ροζάριο Ντόσον (Alexander) εμφανίζεται γυμνή και κόβει την ανάσα.

H ταινία διανέμεται από την Odeon.

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture