Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

O βραβευμένος με Όσκαρ Γούντι Άλεν θα γυρίσει τη νέα του ταινία σε Αθήνα, Κεφαλονιά και Λέσβο

O βραβευμένος με Όσκαρ Γούντι Άλεν θα γυ...

Θα αφορά την σύγχρονη Ελλάδα της οικονομικής κρίσης και θα παίξουν οι Μπραντ Πιτ και Πενέλοπε Κρουζ

Η Ελλάδα και οι ομορφιές της αναμένεται να αποτελέσουν και πάλι το φυσικό σκηνικό για μία κινηματογραφική ταινία, μάλιστα αυτή τη φορά θα είναι του 77χρονου σοφιστικέ Νεουορκέζου σεναριογράφου και σκηνοθέτη Γούντι Άλεν.

Όπως γράφει η Αλεξάνδρα Τσόλκα στο newpost.gr, ο Γούντι Άλεν επιτέλους θα πραγματοποιήσει μία ταινία με φόντο τη σύγχρονη Ελλάδα και δη του μνημονίου και της οικονομικής κρίσης θέλοντας να δείξει πως η κατάσταση της οικονομίας επηρεάζει τους ανθρώπους και τον έρωτα. Στόχος του, λέγεται, είναι μια ταινία που θα υμνεί την Αθήνα, την ιστορία και αιωνιότητα της και τις σύγχρονες ιδιαιτερότητες της.

Ο Γούντι Άλεν που στις πιο τελευταίες ταινίες του έκανε γυρίσματα σε πόλεις της Ευρώπης όπως η Βαρκελώνη, το Λονδίνο, το Παρίσι («Midnight in Paris») και την Ρώμη, γνωρίζει την Ελλάδα, όχι μόνο από τις καλοκαιρινές επισκέψεις του στο Ιόνιο πέλαγος για διακοπές, αλλά και από τις επισκέψεις του στην Αθήνα για συναυλίες τζαζ.

Όπως γράφει η Αλεξάνδρα Τσόλκα, είναι γνωστό εξάλλου πως ο Γούντι Άλεν έχει βαθιά γνώση της αρχαίας ελληνικής γραμματείας και των σημαντικών Ελλήνων ποιητών και συγγραφέων μας. Επιβεβαιώνεται λοιπόν, η πρώτη φήμη και η σκέψη του καταξιωμένου κινηματογραφικού δημιουργού Γούντι Άλεν για μια ταινία – άποψη πάνω στην Ελλάδα του 2013 και του καταστροφικού μνημονίου.

Μάλιστα λέγεται ότι μέσα στον ερχόμενο μήνα Μάιο, ο διοπτροφόρος Άλεν θα βρίσκεται στην Αθήνα ώστε να προετοιμάσει τα γυρίσματα του, να επιλέξει τοποθεσίες, να δει και νιώσει την ατμόσφαιρα της πόλης.

Επίσης φημολογείται ότι ο 49χρονος σούπερ σταρ Μπραντ Πιτ θα είναι εκ των πρωταγωνιστών στο ρόλο ενός Αμερικανού συγγραφέα που έρχεται στην Ελλάδα και ερωτεύεται μια Ελληνίδα, την οποία θα ενσαρκώσει η Ισπανίδα Πενέλοπε Κρουζ, η οποία δώδεκα χρόνια μετά το «Μαντολίνο του λοχαγού Κορέλι» του Τζον Μάντεν που είχε γυριστεί εξ’ ολοκλήρου στην Κεφαλονιά, θα ξαναέρθει με αφορμή μία νέα ταινία, στην χώρα μας.

Η Πενέλοπε Κρουζ αγαπά ιδιαίτερα την Ελλάδα και έχει κρατήσει τις ωραιότερες αναμνήσεις από τα γυρίσματα στην Κεφαλονιά όπου είχε υποδυθεί την ηρωίδα της νουβέλας του Λουί Ντε Μπερνιέ, Πελαγία.

Τα γυρίσματα όπως σκοπεύει ο σκηνοθέτης Γούντι Άλεν, πρόκειται να πραγματοποιηθούν εκτός από σημεία της Αθήνας, στα νησιά Κεφαλονιά, Σκιάθο και Λέσβο.

 

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture