Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΪΑΣ: Τα ελληνικά Γκουαντάναμο πρέπει να κλείσουν

ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΪΑΣ: Τα ελληνικά Γκουαντάναμο ...

Δήλωση για τα κέντρα φιλοξενίας αλλοδαπών

Πέντε χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες κρατούνται σήμερα παράνομα στα διάφορα στρατόπεδα συγκέντρωσης ανά τη χώρα και στα κρατητήρια των αστυνομικών τμημάτων, στερούμενοι ακόμα και τα στοιχειώδη.                                                                                                                                                                   Άνθρωποι από εμπόλεμες περιοχές, στους οποίους η Ελλάδα οφείλει βάσει του διεθνούς και του εθνικού Δικαίου να χορηγήσει άσυλο ή να θέσει υπό καθεστώς προστασίας, εξευτελίζονται συστηματικά και επί μήνες μέσα σε κολαστήρια που ονομάζονται κέντρα «φιλοξενίας». Ανάμεσά τους, οικογένειες με ανήλικα τέκνα, ασυνόδευτα παιδιά, άνθρωποι που έχουν υποστεί βασανιστήρια στις χώρες από τις οποίες δραπέτευσαν.

Οι συνθήκες εγκλεισμού  από μόνες τους παραβιάζουν κάθε ανθρώπινο δικαίωμα και  αποτελούν οι ίδιες βασανιστήριο , όπως παραδέχτηκε και η Ελληνική Δικαιοσύνη με την πρόσφατη  απόφαση δικαστή της Ηγουμενίτσας να αθωώσει μετανάστες-δραπέτες, με το σκεπτικό ότι η παραμονή στη φυλακή απειλούσε την ίδια τη ζωή τους! Στοιβαγμένοι κατά δεκάδες  σε ελάχιστα τετραγωνικά, χωρίς απολύτως καμμία πρόσβαση σε νομική ενημέρωση και υποστήριξη, χωρίς επαρκή ρουχισμό και σίτιση, χωρίς ιατρική φροντίδα των αρρώστων και αναπήρων, με άθλιες συνθήκες υγιεινής, ανήλικοι και ενήλικες μαζί, οι μετανάστες/πρόσφυγες που κρατούνται με μόνο παράπτωμα την έλλειψη νομιμοποιητικών εγγράφων, καταφεύγουν τις τελευταίες μέρες στο έσχατο μέσο υπεράσπισης της αξιοπρέπειάς των: την απεργία πείνας και τις απόπειρες αυτοκτονίας! Η Κυβέρνηση και η  Αστυνομία,  μπροστά σε αυτή την τραγική εξέλιξη , απαντούν με τον παραλογισμό της έντασης της καταστολής, των βασανιστηρίων, των ομαδικών ξυλοδαρμών, των μαζικών συλλήψεων και των κατασκευασμένων βαρύτατων κατηγοριών.

Η Αμυγδαλέζα, η Κόρινθος και τα υπόλοιπα στρατόπεδα συγκέντρωσης σύντομα δε θα «δέχονται» μόνο μετανάστες. Προορίζονται για τον εκτοπισμό κάθε ανεπιθύμητου,  όπως απέδειξε η πρόσφατη βίαιη μεταφορά δεκάδων τοξικοεξαρτημένων από το κέντρο της Αθήνας στο στρατόπεδο της Αμυγδαλέζας.

Το αίσχος των στρατοπέδων συγκέντρωσης πρέπει να σταματήσει.

Τα ελληνικά Γκουαντανάμο πρέπει να κλείσουν.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις