Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΑΓΟΡΑ

/

Οσες επιχειρήσεις δεν απολύουν θα εντάσσονται σε πρόγραμμα απασχόλησης νέων έως 29 ετών

Οσες επιχειρήσεις δεν απολύουν θα εντάσσ...

Βρούτσης: «Δεν θα επιτρέψουμε την ανακύκλωση εργαζομένων»

Όρος για τη μη πραγματοποίηση απολύσεων από τις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα του υπουργείου Εργασίας για την ένταξη στην αγορά εργασίας 45.000 νέων έως 29 ετών.

Καμία απόλυση εργαζομένου δεν θα μπορεί να γίνει από τις επιχειρήσεις κατά την διάρκεια ισχύος του προγράμματος, τόνισε ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Βρούτσης μιλώντας σε εκδήλωση του ΣΕΛΠΕ (πολυκαταστήματα).

«Δεν θα επιτρέψουμε το πρόγραμμα αυτό να εξελιχθεί σε 'πρόγραμμα ανακύκλωσης εργαζομένων'» τόνισε ο υπουργός και υπογράμμισε πως κάτι ανάλογο έχει συμβεί κατά το παρελθόν.

Σημείωσε ότι «δεν πρόκειται για ένα τυπικό πρόγραμμα επιδοτούμενης απασχόλησης», αλλά για ένα «δομημένο, σπονδυλωτό πρόγραμμα που με μια σειρά διαδοχικών και συνδεδεμένων μεταξύ τους δράσεων καταλήγει στην εργασιακή ενσωμάτωση των νέων σε επιχειρήσεις με πλήρη μισθό και ασφάλιση».

Σημειώνεται πως το πρόγραμμα - που ανακοινώθηκε τις προηγούμενες ημέρες - έχει την κωδική ονομασία «επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας» και περιλαμβάνει 80 ώρες κατάρτισης, στη συνέχεια 5μηνη απασχόληση, ενώ μετά το τέλος της πρακτικής άσκησης, ο εργοδότης επιδοτείται με τις ασφαλιστικές εισφορές, προκειμένου να διατηρήσει τον νέο εργαζόμενο στην επιχείρησή του.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Αγορά