Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Το Μουσείο του Λούβρου στην κορυφή του κόσμου

Το Μουσείο του Λούβρου στην κορυφή του κόσμου

Σύμφωνα με το “Art Newspaper” το Μουσείο του Λούβρου κατέκτησε την πρώτη θέση στη λίστα των μουσείων

Σύμφωνα με το “Art Newspaper” το Μουσείο του Λούβρου κατέκτησε την πρώτη θέση στη λίστα των μουσείων με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα για το 2012. Σχεδόν δέκα εκατομμύρια άνθρωποι το επισκέφθηκαν, ένα εκατομμύριο περισσότεροι από το 2011. Αξίζει να σημειωθεί δε, ότι η έκθεση που δελέασε ιδιαίτερα το κοινό ήταν αυτή για την ισλαμική τέχνη.

Ακολουθεί το Metropolitan Museum of Art της Νέας Υόρκης ενώ τις τρεις επόμενες θέσεις έχουν καταλάβει τρία μουσεία του Λονδίνου, γεγονός που δικαιολογείται από τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η έκθεση που διοργάνωσε η Tate Modern για τον Damien Hirst προσέλκυσε το κοινό σημειώνοντας σημαντικά νούμερα.

Ωστόσο, οι εκθέσεις που προτίμησαν οι λάτρεις της τέχνης δεν ανήκουν σε κανένα από τα μουσεία της πεντάδας. Δημοφιλέστερη έκθεση θεωρήθηκε αυτή που φιλοξένησε το Metropolitan Art Museum στο Τόκιο για τους Ολλανδούς ζωγράφους. Με 10.573 επισκέπτες ανά ημέρα, έσπασε ρεκόρ ημερήσιας προσέλευσης σε γκαλερί παγκοσμίως. Ο Vermeer, ο Rembrandt και ο Van Dyck αποδείχθηκαν εύστοχη επιλογή με εξαιρετικά μεγάλη απήχηση. Το Τόκιο συμμετέχει με άλλη μία έκθεση, αυτή για την ευρωπαϊκή τέχνη στο Εθνικό Μουσείο. Όσο για τη Βραζιλία, καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση με την έκθεση για το Νεωτερισμό και συμμετέχει άλλες δύο φορές στη λίστα. Οι πίνακες Ιταλών ζωγράφων του 19ου αιώνα στο State Hermitage Museum της Αγίας Πετρούπολης κατάφεραν να κερδίσουν 7.747 επισκέπτες την ημέρα -κατά μέσο όρο- με αποτέλεσμα να «σκαρφαλώσει» η έκθεση στην τρίτη θέση.

Οι «πρωτιές» φεύγουν από τα όρια της Ευρώπης και της Αμερικής και χώρες όπως η Κίνα και η Βραζιλία, φαίνεται πως αντιλαμβάνονται τα γούστα του κοινού διοργανώνοντας εκθέσεις που σπάνε όλα τα ρεκόρ.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture