Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Μελοποιημένη Ποίηση του Λορέντζου Μαβίλη

Μελοποιημένη Ποίηση του Λορέντζου Μαβίλη

Σε μια μοναδική πρώτη παρουσίαση στην Λυρική Σκηνή

Η Ποίηση συναντά την Μελωδία στην Λυρική Σκηνή, το Σάββατο 23 Μαρτίου στις 18.00 μμ. και δημιουργούν μια ξεχωριστή, ατμοσφαιρική παρουσίαση του Κύκλου έξι Ποιημάτων του Επτανήσιου Λορέντζου Μαβίλη. Υπό την διεύθυνση της μαέστρου Λένας Σουρμελή και την σύνθεση του καταξιωμένου μουσικοσυνθέτη Γιάννη Δροσίτη, η τετράφωνη μεικτή χορωδία των επτανησίων της Πάτρας με την συνοδεία του πιάνου από τον Γιώργο Ζιάβρα, παρουσιάζει για πρώτη φορά στο ευρύ κοινό, σε πρώτη εκτέλεση το μοναδικό αυτό έργο με κύριο θέμα την αιωνιότητα, μέσα από το πέρασμα του χρόνου τη ζωή και το θάνατο.

Η χορωδία των επτανησίων της Πάτρας, μετά από ..χρόνια και από πολλαπλές συνεργασίες …, έρχεται να παρουσιάσει τη μαγεία της μουσικής η οποία αγκαλιάζει τους στίχους των ποιημάτων του Λορέντζου Μαβίλη, παρασύροντας το ακροατήριο σε μια αραχνοΰφαντη σύνθεση εικόνων γύρω από τον έρωτα και τον θάνατο, την αγνή αγάπη και την ομορφιά της φύσης, της νύχτας, των αστεριών και της χαραυγής. Ποιήματα γραμμένα σε μια άλλη εποχή, που εκφράζουν τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του ποιητή, την περιπετειώδη ζωή του γεμάτη μποεμισμό, αρετές ιδανικά και αυτοθυσία. Μέσα απ’ την αρμονία των φωνών της χορωδίας, το κοινό συνεπαίρνεται σε ένα αξέχαστο συναισθηματικό μουσικό ταξίδι.

Μια ξεχωριστή μελωδική βραδιά αφιερωμένη στον μεγάλο ποιητή περιμένει το ακροατήριο στο φουαγέ της Λυρικής Σκηνής, όπου θα ερμηνευθούν τα ποιήματα «Νύχτα», «Ελιά», «Μούχρωμα», «Έρως και θάνατος», «Χαραυγή» και «Βλέπω τ’ αστέρια», με ελεύθερη είσοδο.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture