Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Νηπιαγωγός στη Λευκάδα ξεχωρίζει και δέχεται συγχαρητήρια!

Νηπιαγωγός στη Λευκάδα ξεχωρίζει και δέχ...

Ένα μικρό λαογραφικό μουσείο στο χώρο του 3ου Νηπιαγωγείου.

Η Νηπιαγωγός του 3ου Νηπιαγωγείου Λευκάδας, κ. Κατερίνα Δασκάλου, είχε την έμπνευση και τη διάθεση να δημιουργήσει παρέα με τους μικρούς μαθητές της ένα μικρό λαογραφικό μουσείο στο χώρο του 3ου Νηπιαγωγείου. Η προσπάθεια αυτή δέχεται συγχαρητήρια από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και Τουρισμού Λευκάδας και Αντιπρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου, κ. Αναστάσιο Γαζή, αλλά και από την κ. Ιωάννα Φίλιππα, η οποία μας απέστειλε και το φωτογραφικό υλικό.

Εμείς με τη σειρά μας να συγχαρούμε τη νηπιαγωγό και τα παιδιά για την αξιέπαινη προσπάθεια να γνωρίσουν και να διασώσουν τον λαογραφικό μας πλούτο καθώς και τους γονείς αλλά και όσους συνέβαλαν για το όμορφο αποτέλεσμα και να ευχηθούμε να λαμβάνουμε συχνά παρόμοια μηνύματα που φέρνουν χαμόγελα, αισιοδοξία και ελπίδα στη μικρή μας κοινωνία.

DSC01802

Ακολουθούν οι συγχαρητήριες επιστολές του Πνευματικού Κέντρου και της κυρίας Ιωάννας Φίλιππα.

Συγχαρητήρια επιστολή του Πνευματικού Κέντρου σε Νηπιαγωγό του 3ου Νηπιαγωγείου.

Λευκάδα 26/2/2013
ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ:55
ΠΡΟΣ: Την κα Κατερίνα Δασκάλου
Νηπιαγωγό 3ου Νηπιαγωγείου
ΕΝΤΑΥΘΑ

Κυρία Δασκάλου,

Θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τα συγχαρητήρια μας, για την πρωτοβουλία σας για τη δημιουργία του μικρού λαογραφικού μουσείου στο 3ο Νηπιαγωγείο που διευθύνετε.
Ο πλούτος των εκθεμάτων, η τάξη και η επιμέλεια που τοποθετήθηκαν ,οι λεπτομέρειες στην παρουσίαση μιας άλλης εποχής μας δημιούργησαν μεγάλη εντύπωση και θεωρούμε αξιοζήλευτη την προσπάθεια σας, για την προβολή του λαογραφικού μας πλούτου και της παράδοσης του νησιού μας.
Η προσπάθεια σας αυτή αξίζει να προβληθεί σε όλη τη Λευκάδα.
Σας ευχόμαστε να συνεχίσετε τέτοιες πρωτοβουλίες και καλή δύναμη στην προσπάθεια σας.

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Τουρισμού

Αναστάσιος Ι. Γαζής
Αντιπρόεδρος Πνευματικού Κέντρου

Κοινοποίηση:
Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

DSC01803

Το «Αρχαιολογείο» των μαθητών του 3ου Νηπιαγωγείου της Απόλπαινας

«Αρχαιολογείο» ονόμασαν οι λιλιπούτειοι μαθητές του Νηπιαγωγείου της Απόλπαινας το χώρο που διαμόρφωσε γι' αυτούς η ακούραστη δασκάλα τους κα Κατερίνα Δασκάλου και περιλαμβάνει αντικείμενα οικιακής χρήσης, εργαλεία, υφαντά, χαλιά, φωτογραφίες, σκεύη, πιατικά, σίδερο, γραμμόφωνο, λάμπες κ.α.

Ο χώρος αναπαριστά πλήρως ένα σπίτι του περασμένου αιώνα. Τα αντικείμενα τα οποία οι μικροί μαθητές μόνο ως «αρχαία» μπορούσαν να εκλάβουν, παραπέμπουν σε άλλες αποχές, ξεχασμένες από τους περισσότερους και αποτελούν μια γλυκιά ανάμνηση από προγονικά σπίτια.

Μέσα σε διάστημα δυο περίπου μηνών με την καθοδήγηση της κυρίας Κατερίνας τα παιδιά έβαλαν γονείς και παππούδες να ψάξουν για τα αντικείμενα, τα συγκέντρωσαν στο σχολείο, τα ταξινόμησαν, τα μελέτησαν και τελικά δημιούργησαν ένα συμπαθέστατο μικρό λαογραφικό μουσείο.

Τα εγκαίνια έγιναν την Τετάρτη 20/2 παρουσία των γονιών ενώ οι μαθητές έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στη παρουσίαση του «Αρχαιολογείου» και στη ξενάγηση που ακολούθησε.
Το «Αρχαιολογείο» θα παραμείνει ανοιχτό μέχρι τις 15 Μάρτη.

Συγχαρητήρια παιδιά !
Συγχαρητήρια κα Κατερίνα !

Ιωάννα Φίλιππα
μαμά

DSC01813

DSC01833

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις