Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Άλλαξε τους κανόνες για το κονκλάβιο ο Πάπας

Άλλαξε τους κανόνες για το κονκλάβιο ο Πάπας

Παραιτήθηκε ο πλέον υψηλόβαθμος καρδινάλιος στο Ηνωμένο Βασίλειο

Ο πάπας Βενέδικτος ο 16ος άλλαξε το εκκλησιαστικό δίκαιο ώστε το κονκλάβιο που θα επιλέξει τον διάδοχό του να συγκληθεί νωρίτερα, όπως ανακοίνωσε το Βατικανό. Κατόπιν τούτου, οι καρδινάλιοι δεν θα χρειαστεί να περιμένουν 15 ημέρες αφού ο παπικός θρόνος μείνει κενός για να συγκαλέσουν τον κονκλάβιο.

Η παραίτηση του Πάπα θα ισχύσει από τις 28 Φεβρουαρίου, άρα οι καρδινάλιοι μπορούν να αρχίσουν τις διεργασίες για την εκλογή του διαδόχου του πριν τις 15 Μαρτίου.

Εν τω μεταξύ, ο πλέον υψηλόβαθμος κληρικός της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας του Ηνωμένου Βασιλείου, ο καρδινάλιος Κιθ Ο’Μπράιεν, υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του από τη θέση του αρχιεπισκόπου αρχιεπίσκοπος του Σεντ Άντριους και του Εδιμβούργου, μία ημέρα αφού απέρριψε τις καταγγελίες πως συμπεριφέρθηκε με «ανάρμοστο» τρόπο σε άλλους ιερωμένους.

Ο πάπας Βενέδικτος αποδέχθηκε την παραίτησή του.

«Ο Άγιος Πατέρας αποφάσισε πλέον ότι η παραίτησή μου θα ισχύσει από σήμερα, 25η Φεβρουαρίου 2013», ανέφερε ο Καρδινάλιος Κιθ Ο' Μπράιεν, ο οποίος αναμενόταν να λάβει μέρος στο κονκλάβιο που θα αναδείξει τον επόμενο πάπα, σε γραπτή δήλωσή του.

Στην ανακοίνωσή του ο καρδινάλιος επιβεβαιώνει ότι «δεν θα τους συνοδεύσω (σ.σ. τους άλλους καρδινάλιους) για αυτό το κονκλάβιο».

Εξήγησε πως «δεν θα ευχόμουν η προσοχή των μέσων ενημέρωσης στη Ρώμη να επικεντρωθεί σε εμένα - αλλά μάλλον στον Πάπα Βενέδικτο 16ο και στον διάδοχό του».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις