Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Αιγιάλειας μετά τη λήξη του Παναιγιάλειου Συλλαλητηρίου

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Αιγιάλειας μετά τη...

Kαθορίστηκε η επόμενη συνάντηση της Επιτροπής Αγώνα του Δημοτικού Συμβουλίου για την επανεκτίμηση της κατάστασης

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Αιγιάλειας μεταξύ του Δημάρχου κ. Στάθη Θεοδωρακόπουλου, των αρχηγών των δημοτικών παρατάξεων κ.κ. Δ. Καλογερόπουλου, Δ.  Τριανταφυλλόπουλου , και Σ. Κολοκοτρώνη (ως εκπρόσωπος  του κ. Παπακωνσταντινόπουλου) και των Βουλευτών του Νομού Αχαΐας κ.κ. Χατζηλάμπρου (ΣΥΡΙΖΑ) , Αρβανίτη (Χρυσή Αυγή), καθώς και εκπροσώπων των Βουλευτών κ.κ. Μ.  Κανελλοπούλου, Ν.Τσούκαλη, Ν.Νικολόπουλου αμέσως μετά τη λήξη του Παναιγιάλειου Συλλαλητηρίου και την συμβολική κατάληψη των Εθνικών Οδών. Στη σύσκεψη, που αφορούσε το μέλλον των ΤΕΙ Αιγίου,  παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι συλλόγων , φορέων κλπ.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης διαπιστώθηκε απόλυτη ομοφωνία στο γεγονός ότι το σχέδιο ΑΘΗΝΑ για την τριτοβάθμια εκπαίδευση αποτελεί ένα πρόχειρο δημιούργημα χωρίς ξεκάθαρα επιστημονικά και ακαδημαϊκά κριτήρια, που στην ουσία αναδιατάσσει χωροταξικά ορισμένα από τα ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας , έχοντας όμως σοβαρές επιπτώσεις σε αρκετές πόλεις της χώρας και ιδιαίτερα στο Αίγιο. Οι παρευρισκόμενοι Βουλευτές και εκπρόσωποί τους, αναγνώρισαν το δίκαιο αίτημα της πόλης του Αιγίου για την  παραμονή των ΤΕΙ στο Αίγιο και δεσμεύθηκαν ότι σε κοινοβουλευτικό επίπεδο θα προχωρήσουν στην καταψήφιση του σχεδίου ΑΘΗΝΑ στο σύνολό του.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης καθορίστηκε η επόμενη συνάντηση της Επιτροπής Αγώνα του Δημοτικού Συμβουλίου για την επανεκτίμηση της κατάστασης μετά το μεγαλειώδες συλλαλητήριο και τη σύσκεψη με τους Βουλευτές, για τον προγραμματισμό των επόμενων κινήσεων.

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις