Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Σκέψεις για επίταξη και στα άλλα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Σκέψεις για επίταξη και στα άλλα Μέσα Μα...

Ούτε βήμα πίσω η κυβέρνηση στο μέτωπο των απεργιών

Ανυποχώρητη εμφανίζεται η  κυβέρνηση στο μέτωπο που έχει ανοίξει με τους εργαζόμενους στα  Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Μάλιστα μετά την απόφαση  του δικαστηρίου που χαρακτηρίζει παράνομη την απεργία στα λεωφορεία  και στα τρόλεϊ η κυβέρνηση  φέρεται αποφασισμένη να επεκτείνει την επίταξη και την πολιτική επιστράτευση και σε αυτά προκειμένου  να αναγκάσει τους εργαζόμενους να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους.

“Ούτε βήμα πίσω” είναι η διαρροή από το κυβερνητικό επιτελείο που φοβάται ότι αν αναζητήσει συμβιβασμό με τους εργαζομένους των συγκοινωνιών τότε θα ακολουθήσουν κι άλλοι κλάδοι που θα ζητήσουν την εξαίρεσή τους από το ενιαίο μισθολόγιο.

Η κυβέρνηση θεωρεί ότι η επίδειξη αποφασιστικότητας είναι απαραίτητη για να αποθαρρύνει και άλλους κλάδους που επίσης σκέπτονται να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις. Οι αγρότες ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους ενώ και το προεδρείο των εργαζομένων στην ΔΕΗ εξετάζει το ενδεχόμενο απεργίας.

Η γραμμή της κυβέρνησης είναι ίδια, όπως έλεγε μέλος του ηγετικού επιτελείου, “συζητά μόνο αιτήματα που δεν αναιρούν τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει και έχει ψηφίσει η κυβέρνηση έναντι της τρόικας, δεν συζητά επ ουδενί διεκδικήσεις που θα έχουν συνέπειες στο δημοσιονομικό πρόγραμμα”.

Φυσικά υπάρχουν και οι πιο επιφυλακτικοί που λένε ότι το μέτρο της επίταξης και της επιστράτευσης δεν είναι φάρμακο δια πάσα νόσο και απεργιακή κινητοποίηση. Πάντως μέχρι τώρα το κυβερνητικό επιτελείο θεωρεί ότι από την πολιτική αντιπαράθεση με τους απεργούς και με τα κόμματα που τους στηρίζουν βγαίνει κερδισμένη. Εκτιμούν ότι η κοινωνία αποτιμά θετικά “την αποφασιστικότητα που δείχνει προκειμένου να σταματήσει η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού”.

Σε κάθε περίπτωση κυβέρνηση  θέλει να κλείσει το γρηγορότερο  δυνατό το μέτωπο των απεργιακών κινητοποιήσεων και να επικρατήσει εργασιακή  ηρεμία αφού η κοινωνική αναταραχή  έχει επιπτώσεις στην οικονομία, δημιουργεί την εικόνα ότι η κυβέρνηση δεν ελέγχει τις εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας και αποθαρρύνει πιθανούς επενδυτές την ώρα που η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός προσωπικά έχουν ανάγει σε πρώτη προτεραιότητά τους την προσέλκυση επενδύσεων.

Για τον σκοπό αυτό ο  πρωθυπουργός θα βρίσκεται στις 29 και 30 Ιανουαρίου στο Κατάρ και θα έχει συναντήσεις με τον εμίρη και τον πρωθυπουργό της χώρας προκειμένου να συζητήσει τους τομείς που να τοποθετηθούν διαθέσιμα κεφάλαια.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις