Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας Κέιτ Μίντλετον
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

/

Δικαιώθηκε βρετανίδα υπάλληλος που φορούσε σταυρό

Δικαιώθηκε βρετανίδα υπάλληλος που φορούσε σταυρό

Υπέστη διάκριση λόγω των θρησκευτικών της πεποιθήσεων

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων δικαίωσε υπάλληλο της British Airways (ΒΑ), καταλήγοντας ότι υπέστη διάκριση λόγω των θρησκευτικών της πεποιθήσεων επειδή η εταιρεία την ανάγκασε να μην φοράει σταυρό σε ορατό σημείο.

Στην περίπτωση της Νάντια Εουέιντα, το δικαστήριο απεφάνθη ότι η «επιθυμία της ΒΑ να προβάλει κάποια εταιρική εικόνα» δεν είναι πιο σημαντική από τα θρησκευτικά δικαιώματα της υπαλλήλου. Οι οδηγίες που έδινε η ΒΑ για το ντύσιμο των υπαλλήλων της το 2006, όταν η κ. Εουέιντα τέθηκε σε διαθεσιμότητα, επέτρεπε τα τουρμπάνια των σιχ και τις μουσουλμανικές μαντήλες, όχι όμως τους σταυρούς.

Η υπάλληλος επέστρεψε στη δουλειά μετά από 17 μήνες, όταν οι οδηγίες άλλαξαν ώστε να επιτρέπεται και η προβολή χριστιανικών ή εβραϊκών συμβόλων.

Με μήνυμά του στο Twitter, ο βρετανός πρωθυπουργός, που έχει δεσμευτεί να εισαγάγει νομοθεσία που θα επιτρέπει στους υπαλλήλους να φορούν θρησκευτικά σύμβολα στον χώρο εργασίας, δήλωσε «πολύ χαρούμενος που στηρίχθηκε η ελευθερία να φοράμε θρησκευτικά σύμβολα στη δουλειά – δεν πρέπει να υπάρχουν διακρίσεις λόγω των θρησκευτικών πεποιθήσεων». Ωστόσο το δικαστήριο κατέληξε ότι δεν παραβιάστηκαν τα δικαιώματα τριών άλλων χριστιανών που απολύθηκαν ή δέχτηκαν επιπλήξεις λόγω των θρησκευτικών τους πεποιθήσεων.

‘Ετσι το δικαστήριο απέρριψε τις εφέσεις που είχαν καταθέσει μία ληξίαρχος που αρνείτο να εγκρίνει σύμφωνα συμβίωσης μεταξύ ομοφυλόφιλων, ένας σύμβουλος σχέσεων που δεν επιθυμούσε να βοηθήσει ζευγάρια ομοφυλοφίλων και μιας νοσοκόμα που δεν δεχόταν να βγάλει το σταυρό της για λόγους ασφαλείας.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις