Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

CULTURE

/

Μία πρωτότυπη έκθεση ζωγραφικής λειτουργεί στην Ποικίλη Στοά της Πάτρας

Μία πρωτότυπη έκθεση ζωγραφικής λειτουργ...

Λέγεται "Τα Χριστούγεννα της Χιονάτης"και θα διαρκέσει έως τις 31/1/2013

Μία πρωτότυπη έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Τα Χριστούγεννα της Χιονάτης» φιλοξενείται στο χώρο της «Ποικίλης Στοάς» στην Ρήγα Φεραίου και Παντανάσσης στην Πάτρα από το περασμένο Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2013.

Την έκθεση «Τα Χριστούγεννα της Χιονάτης- Plus que Noel de Blanche Neige» που θα διαρκέσει έως και την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013 διοργανώνει ο ΓαλλοΕλληνικός Σύλλογος της Lille (Γαλλίας) «Το στέκι μας και πολιτιστικός Σύλλογος Πατρών «Παρασκευή».

Ο Γαλλοελληνικός σύλλογος «Το Στέκι μας» αποτελεί μία προσωπική πρωτοβουλία της Κυρίας Μαρίας Ζαφειροπουλου, η οποία κατάγεται από τα Καλάβρυτα, έζησε και μεγάλωσε στην Πάτρα και τα τελευταία δέκα χρόνια διαμένει στην πόλη Lille της βόρειας Γαλλίας, η οποία είχε γίνει και Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης.

Ο σύλλογος αυτός ιδρύθηκε με σκοπό να προάγει την Ελληνική κουλτούρα στους Γάλλους, μέσα από τους Ελληνικούς χορούς, την ελληνική κουζίνα, την Ελληνική γλώσσα και μουσική αλλά και με δρώμενα όπως το θέατρο σκιών. Ο συγκκεριμένος σύλλογος ενώθηκε στην Ελλάδα με το άλλο του μισό τον Ελληνογαλλικό σύλλογο «le Francophile», του οποίου ιδρυτικό μέλος είναι η Αθηνά Ζαφειροπούλου, αδελφή της Μαρίας Ζαφειροπούλου, δικηγόρος, κάτοικος Πατρών η οποία επί πολλά έτη έζησε και σπούδασε στην Γαλλία.

Ο Francophile είναι ο συνδετικός κρίκος μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδος με βασικό στόχο και σκοπό την διάδοση του Ελληνικού στοιχείου στο εξωτερικό οργανώνοντας σε συνεργασία με τον Γαλλοελληνικό σύλλογο Το Στέκι μας διάφορες εκδηλώσεις οι οποίες λαμβάνουν χώρο στην Ελλάδα και στην Γαλλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μία τέτοια πολιτιστική εκδήλωση είχε πραγματοποιηθεί στην πόλη Lille της Βόρειας Γαλλίας όπου και είχε συμμετάσχει ο Παγκαλαβρυτινός Σύλλογος της Πάτρας.



 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Culture