Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Ρούλα Πισπιρίγκου Ευρωεκλογές 2024
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Το 2013 θα ολοκληρωθεί η συνένωση των νοσοκομείων

Το 2013 θα ολοκληρωθεί η συνένωση των νοσοκομείων

Το επόμενο έτος θα ολοκληρωθεί τελικά το πρόγραμμα συνενώσεων τμημάτων των δημόσιων νοσοκομείων.

Όπως σημείωσε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας, κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, η υλοποίηση του σχεδίου συνενώσεων που θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθούν κατά 661 τα τμήματα των δημόσιων νοσοκομείων δεν θα έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2012 όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός. Ο ίδιος τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια να έχει καλυφθεί μεγάλο ποσοστό αυτών των συνενώσεων εντός του έτους, απέφυγε ωστόσο να θέσει συγκεκριμένο στόχο σημειώνοντας «θα δούμε τα στοιχεία».

Ο κ. Λυκουρέντζος απέδωσε την «καθυστέρηση» στο ότι δεν επιχειρείται βίαιη προσαρμογή στο πρόγραμμα; αντίθετα επιδιώκεται οι αλλαγές να γίνουν μετά από διάλογο με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και συναίνεση.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτες «συνενώσεις» έγιναν στα τέλη Σεπτεμβρίου με την κατάργηση των 1ο και 7ο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ και την μετακίνηση των κλινικών τους στα νοσοκομεία Αγιοι Ανάργυροι, Αγία Ολγα και Σισμανόγλειο.

Το θέμα των συνενώσεων εξετάστηκε και κατά τη διάρκεια πολύωρης και εφ’ όλης της ύλης σύσκεψης που είχε χθες ο υπουργός με τους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών από τους οποίους ζήτησε εντατικοποίηση της δουλειάς για τις επόμενες εβδομάδες.

Ο κ. Λυκουρέντζος ενημέρωσε ότι εντός των ημερών θα είναι έτοιμα τα πορίσματα των επιτροπών που έχουν συσταθεί στο υπουργείο Υγείας για τις μεταρρυθμίσεις στο χώρο της Υγείας, και επομένως θα ακολουθήσει μία περίοδος εφαρμογής των πολιτικών που θα αποφασιστούν με βάση τα πορίσματα αυτά.

Μεταξύ άλλων ο κ. Λυκουρέντζος σημείωσε ότι έχει ήδη σχέδιο για την μετατροπή της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου Υγείας σε ένα επιτελικό, στρατηγικό όργανο που να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των σύγχρονων καιρών.

Τέλος, ειδική αναφορά έκανε στο θέμα της ανάπτυξης του Ιατρικού Τουρισμού στη χώρα μας από την οποία το υπουργείο Υγείας προσδοκά έσοδα αλλά και αξιοποίηση των υποδομών και του ανθρώπινου δυναμικού. Για το συγκεκριμένο θέμα θα υπάρξει σχετικό σχέδιο νόμου έως το τέλος του μήνα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being