Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Με... emails θα κλειδώσει η συμφωνία με την Τροϊκα!

Με... emails θα κλειδώσει η συμφωνία με ...

Αισιόδοξος ο Στουρνάρας

Αισιοδοξία ότι το αμέσως προσεχές διάστημα θα υπάρξει οριστική συμφωνία στις επί δίμηνο διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα, εκφράζουν ανοικτά τόσο ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, όσο (για πρώτη φορά) και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, που θεωρείται ο «σκληρός» της τρόικας, Πολ Τόμσεν. Έτσι, είναι πολύ πιθανόν, η τρόικα, που αναχωρεί σήμερα από την Αθήνα, να μην επιστρέψει εκ νέου την προσεχή Δευτέρα, και οι τελευταίες λεπτομέρειες στο πακέτο των μέτρων να κλείσουν μέσω ανταλλαγής emails με το υπουργείο Οικονομικών.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση απόψε της συνάντησης του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας, που ακολούθησε εκείνην του υπουργού Εργασίας με τους εκπροσώπους των δανειστών, ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι «υπάρχουν ορισμένα ανοικτά ζητήματα, τα οποία αναμένουμε ότι θα κλείσουν τις επόμενες ημέρες. Ενώ, για το «καυτό» θέμα της αγοράς εργασίας, ανέφερε ότι «υπήρξε πρωτοβουλία του πρωθυπουργού και τις επόμενες ημέρες ο κ. Βρούτσης θα προτείνει λύσεις στα θέματα που έχουν ανακύψει». Στο ίδιο μήκος κύματος είχε κινηθεί λίγα λεπτά ενωρίτερα, αποχωρώντας από το υπουργείο Οικονομικών, ο κ. Τόμσεν, λέγοντας ότι «σημειώσαμε σημαντική πρόοδο. Συμφωνήσαμε στα περισσότερα ζητήματα πολιτικής. Τα λίγα που απομένουν, αναμένουμε ότι θα τα καλύψουμε σύντομα».

Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι η δόση των 31,5 δισ. ευρώ θα εκταμιευθεί περί τα μέσα Νοεμβρίου, με αυστηρή προϋπόθεση, πάντως, να έχει ψηφιστεί το πακέτο των μέτρων.

Ο σκληρός πυρήνας των κρατών της ευρωζώνης παίζει με τη φωτιά, δήλωσε, από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις