Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Άκαρπη η συνάντηση Μανιτάκη - Τρόικας

Άκαρπη η συνάντηση Μανιτάκη - Τρόικας

Επιμένουν σε απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων οι δανειστές μας

Την πεποίθηση ότι η συνεχιζόμενη διαπραγμάτευση με την τρόικα αναφορικά με το αίτημα της τριμερούς για απολύσεις εργαζόμενων στο Δημόσιο θα έχει θετική κατάληξη εξέφρασε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνης Μανιτάκης, στον απόηχο της συνάντησής του με την τρόικα. «Η συζήτηση προχωράει, όλα θα εξελιχθούν θετικά» δήλωσε λακωνικά ο κ. Μανιτάκης, αναχωρώντας από το υπουργείο Οικονομικών, όπου συναντήθηκε με του εκπροσώπους της τριμερούς.

Υπενθυμίζεται πως η τρόικα έχει απορρίψει το σχέδιο διαθεσιμότητας 15.000 δημοσίων υπαλλήλων έως το τέλος του έτους, ζητώντας να απολυθούν εκείνοι που υπηρετούν σε οργανισμούς που κλείνουν ή συγχωνεύονται.

Το Μνημόνιο προβλέπει τη μείωση του προσωπικού που εργάζεται στο δημόσιο τομέα κατά 150.000 άτομα έως το τέλος του 2015. Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εκτιμούσε πως ο εν λόγω στόχος θα επιτυγχανόταν με την απομάκρυνση επίορκων και ακατάλληλων υπαλλήλων, τις συνταξιοδοτήσεις και την αναλογία μίας πρόσληψης ανά πέντε απομακρύνσεις.

Αύριο, 16 Οκτωβρίου, η τρόικα θα συναντηθεί με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί εάν θα υπάρξει νέα διαβούλευση με τον κ. Μανιτάκη, ενόψει της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης που ξεκινά την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

Κατόπιν των σημερινών εξελίξεων είναι αμφίβολο εάν θα έχει οριστικοποιηθεί η δέσμη μέτρων πριν το ταξίδι του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά στις Βρυξέλλες.

Για αύριο είναι προγραμματισμένη και η συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών της συμπολίτευσης.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις