Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

WELL BEING

/

Ημερίδα για τη νόσο του Αλτσχάιμερ και δωρεάν μετρήσεις μνήμης στην Πάτρα

Ημερίδα για τη νόσο του Αλτσχάιμερ και δ...

Η επιστημονική ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην «Πολιτεία» στις 3/10 ενώ οι μετρήσεις στο Επιμελητήριο Αχαΐας σήμερα και στις 4 και 5 Οκτωβρίου

Μία πολύ ενδιαφέρουσα επιστημονική ιατρική ημερίδα για τη Νόσο Alzheimer και των Συγγενών Διαταραχών που ταλαιπωρεί μεγάλη μερίδα πληθυσμού σε όλο τον κόσμο, με τίτλο «Η Κοινωνία Σήμερα και η Άνοια» θα πραγματοποιηθεί στον Πολυχώρο Πολιτεία στην Ακτή Δυμαίων στην Πάτρα, την Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012 στις 17.00.

Επ’ ευκαιρίας της Παγκόσμιας Ημέρας Νόσου Alzheimer που ήταν στις 21 Σεπτεμβρίου, η Ελληνική εταιρία Νόσου Alzheimer (Αλτσχάιμερ) και συγγενών διαταραχών Πάτρας – Μνημοσύνη διοργανώνει  την 2η ημερίδα για τη Νόσο Alzheimer.

Παράλληλα θα γίνουν Μετρήσεις Μνήμης, στο χώρο του Επιμελητηρίου Πάτρας ( Ρήγα Φεραίου και Κολοκοτρώνη) από εξειδικευμένους ψυχολόγους, σε άτομα ηλικίας άνω των 60 χρόνων με  μη διαγνωσμένη άνοια, στις ημερομηνίες  1, 4 & 5 Οκτωβρίου 2012, (ώρες μετρήσεων 16.00 με 21.00 κατόπιν ραντεβού, τηλ. 6932000414).

Η ημερίδα θα γίνει σε συνδιοργάνωση του Ινστιτούτου Νευροεκφυλιστικών νοσημάτων, υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νόσου Αλτσχάιμερ. Προσπάθεια μας, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές είναι να συμβάλλουμε στη στήριξη των καθημερινών προβλημάτων Ασθενών με Άνοια, Φροντιστών, Συγγενών, αλλά και Λειτουργών Υγείας.

Σήμερα, η συνεχώς αυξανόμενη Ανασφάλεια, που η κοινωνία βιώνει, με τις διαρκώς μεταβαλλόμενες τροποποιήσεις των θεσμών  και των δικαιωμάτων του Ανθρώπου, φαίνεται να παγώνουν την αντιμετώπιση του μείζονος προβλήματος της Άνοιας.

Η συσπείρωση όλων μας, Λειτουργών Υγείας, Πολιτών, και Πολιτείας είναι απαραίτητη για την καλύτερη διαβίωση των Ασθενών με Άνοια και των Φροντιστών αυτών.

Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής είναι ο Ιωάννης Μεταλληνός, Πρόεδρος Δ.Σ.   Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συγγενών Διαταραχών Πάτρας «Μνημοσύνη». Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθυνθούν οι ενδιαφερόμενοι στη Γραμματεία της Ε.Ε.Ν.Α.Σ.Δ. «Μνημνοσύνη»,  τηλ.: 6932 000 414.

Την οργάνωση της ημερίδας έχει αναλάβει η CPR Conferences – Public Relations της Λουκίας Σιμονοβίκη.

Ανάμεσα στα θέματα που αναπτυχθούν είναι η γήρανση και η επιδημιολογία της άνοιας το οποίο θα αναπτύξει η νευρολόγος από τον Πύργο Μαλαματένια Φρίμα, η ψυχική θεραπεία και η ποιότητα ζωής ατόμων με άνοια και περιθαλπόντων, θέμα στο οποίο θα αναφερθεί η ψυχολόγος από την πάτρα Χαρά Γουλιάμη, οι διαταραχές συμπεριφοράς στην άνοια και η αντιμετώπιση τους από την νευρολόγο, ψυχίατρο και Θεολόγο, καθηγήτρια του Αριστοτελείου πανεπιστημίου και πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Νόσου Αλτσχάιμερ Μάγδα Τσολάκη.

Ακόμα μεταξύ των εισηγητών θα είναι ο Παναγιώτης Καρανάσιος, νευρολόγος επιμελητής του νευρολογικού τμήματος του Γενικού Νοσδοκομείου «Ο Άγιος Ανδρέας», ο φυσικοθεραπευτής του Ολύμπιου Θεραπευτηρίου Πατρών Φώτιος Δούβρης που θα μιλήσει για τα κινητικά προβλήματα ανθρώπων με άνοια, κ.α. Συντονιστές της ημερίδας εκτός από τον κ. Μεταλληνό θα είναι και ο Νίκος Μακρής, νευρολόγος, Διευθυντής του Νευρολογικού τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας».

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Well Being