Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Έντονο το πρόβλημα υπερπληθυσμού στις φυλακές Ιωαννίνων

Έντονο το πρόβλημα υπερπληθυσμού στις φυ...

Αυτή τη στιγμή φιλοξενούνται 220 κρατούμενοι με τη χωρητικότητα να μην ξεπερνάει τα 170 άτομα

Την άμεση λειτουργία των νέων σωφρονιστικών καταστημάτων της χώρας και των πτερύγων που παραμένουν κλειστές λόγω έλλειψης προσωπικού, ζητούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των Ιωαννίνων, καθώς παραμένει έντονο το πρόβλημα υπερπληθυσμού στο κατάστημα κράτησης στο Σταυράκι. Αυτή τη στιγμή στις φυλακές Ιωαννίνων φιλοξενούνται 220 κρατούμενοι με τη χωρητικότητα να μην ξεπερνάει τα 170 άτομα, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα κάποιοι κρατούμενοι να κοιμούνται στους διαδρόμους ή να στοιβάζονται στους μικρούς χώρους των κελιών.

Οι συνθήκες διαβίωσης είναι άσχημες, ενώ πρόβλημα αντιμετωπίζουν και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι, όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Φυλακής Ιωαννίνων Χρήστος Αυδίκος. Όπως σημείωσε απαιτούνται άμεσα προσλήψεις 500 σωφρονιστικών υπαλλήλων για να λειτουργήσουν οι νέες φυλακές και να αποσυμφορηθούν τα καταστήματα κράτησης, ενώ εκτίμησαν πως η κατάσταση για τις φυλακές Ιωαννίνων μπορεί να γίνει πιο δύσκολη το επόμενο διάστημα λόγω κινητοποιήσεων συναδέλφων του σε άλλα καταστήματα κράτησης της χώρας.

Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι εκτός από το μείζον ζήτημα του υπερπληθυσμού του καταστήματος διαμαρτύρονται για την στασιμότητα που παρατηρείται στη χορήγηση επικίνδυνου και ανθυγιεινού επιδόματος στους διοικητικούς υπαλλήλους, με αποτέλεσμα όπως τόνισε ο κ. Αυδίκος, να υπάρχουν στον ίδιοο χώρο εργασίας δύο τάξεις υπαλλήλων. Επίσης, ένα ακόμη σημαντικό πρόβλημα είναι η τεράστια καθυστέρηση που παρατηρείται στην καταβολή των νυχτερινών και εξαιρεσίμων μαζί με τις τραγικές μειώσεις στους μισθούς που έχουν φέρει το σύνολο των σωφρονιστικών υπαλλήλων σε δεινή οικονομική κατάσταση.

Όπως είπε ο κ. Αυδίκος, δεν έχουν λάβει νυχτερινά όλο το β’ εξάμηνο του 2011 αλλά και από την 1η Ιανουαρίου του 2012 μέχρι σήμερα. Οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των Ιωαννίνων αποφάσισαν να προχωρήσουν την Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου σε δύο 3ωρες στάσεις εργασίας από τις 8 έως τις 11 το πρωί και από τις 3 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα, ενώ την ίδια ημέρα θα πραγματοποιήσουν και γενική συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους.

Κατά τη διάρκεια των στάσεων εργασίας δεν θα πραγματοποιούνται επισκεπτήρια συγγενών, επισκεπτήρια συνηγόρων, παραλαβές και μεταγωγές κρατουμένων, ενώ κανονικά θα γίνονται οι αποφυλακίσεις, οι προσαγωγές για την διασφάλιση χρόνου παράτασης της προφυλακίσεως και οι μεταγωγές από και προς τα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις