Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

/

Πρόταση Κοντογιάννη για τη ρύθμιση των χρεών των αγροτών

Πρόταση Κοντογιάννη για τη ρύθμιση των χ...

Και το πάγωμα των πλειστηριασμών

Πρόταση για ρύθμιση των χρεών των αγροτών και το πάγωμα των πλειστηριασμών έως ότου υπάρχουν οι σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις κατέθεσε προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης.

Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης τόνισε πως είναι αναγκαίο να ενταχθούν και τα χρέη των αγροτών στα μέτρα που προωθεί η Κυβέρνηση για την ανακούφιση των δανειοληπτών και των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, με γνώμονα τη σημασία του πρωτογενούς τομέα στην προσπάθεια της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας και την ανάγκη στήριξης των αγροτών, οι οποίοι βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής που απέστειλε στους αρμόδιος Υπουργούς ο Γιώργος Κοντογιάννης έχει ως εξής:

«Μέσα στις άμεσες προθέσεις της Κυβέρνησης είναι η προώθηση ρυθμίσεων για τις δόσεις των στεγαστικών δανείων και τα χρέη των υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Στο πλαίσιο αυτό θα ήταν σκόπιμο να υπάρξει ειδική μέριμνα και για τα χρέη των αγροτών με δεδομένο ότι περίπου το 20% των δανείων που έχουν λάβει παρουσιάζει καθυστερήσεις, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τους συνεταιρισμούς ξεπερνά το 80 %.

Επίσης, είναι αναγκαίο μέχρι να υπάρξουν σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις να προστατευθούν οι υπερχρεωμένοι αγρότες, στόχος που μπορεί να επιτευχθεί με το «πάγωμα» όλων των πλειστηριασμών, ανεξαρτήτως του ποσού της οφειλής,  για εύλογο χρονικό διάστημα.

Με γνώμονα ότι ο πρωτογενής τομέας αποτελεί βασικό πυλώνα για την έξοδο της χώρας από την κρίση και η ενίσχυσή του προϋπόθεση για να οδηγηθεί μελλοντικά η οικονομία μας στο δρόμο της ανάπτυξης, είμαι βέβαιος ότι θα ανταποκριθείτε θετικά στην πρότασή μου».

 

 

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Ειδήσεις