Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Σφουγγάτο με κολοκυθοανθούς!

Σφουγγάτο με κολοκυθοανθούς!

Κατηγορία : Παραδοσιακή κουζίνα Νο22



Μια πολύ νόστιμη, γρήγορη και εύκολη συνταγή. Αποτελεί άριστο καλοκαιρινό μεζέ. Ας τη φτιάξουμε.

Υλικά

10-12 κολοκυθοανθοί χωρίς τους στημόνες, πλυμένοι και στραγγισμένοι

5-6 κολοκυθάκια κομμένα σε κύβους

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμέννο

2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

5-6 αυγά

½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο

200γρ μείγμα αλμυρών τυριών (κεφαλοτύρι, γραβιέρα, φέτα)

Λίγο γάλα ή κρέμα γάλακτος

Λίγο μοσχοκάρυδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

 

Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι να μαλακώσει. Προσθέτουμε τους κολοκυθοανθούς,τα κολοκυθάκια και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν και αυτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε και τον άνηθο και ανακατεύουμε για δυο λεπτά ακόμα.

Σε ένα μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά, το γάλα, το μείγμα τριών, αλάτι, μοσχοκάρυδο και πιπέρι και περιχύνουμε τα λαχανικά μας. Σκεπάζουμε το τηγάνι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγοψήνουμε το σφουγγάτο για λίγα λεπτά να σταθεροποιηθεί το αυγό. Αναποδογυρίζουμε και ψήνουμε και από την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσει.

 

Καλή απόλαυση!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste