Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Τάρτα λεμονιού!

Τάρτα λεμονιού!

Κατηγορία : Γλυκά Νο41

Μια υπέροχη δροσερή καλοκαιρινή τάρτα!

Υλικά

Για τη βάση

170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 γρ βούτυρο όχι πολύ κρύο

1 κρόκος αυγού

50 γρ. ζάχαρη άχνη

1 βανίλια σε σκόνη

1 πρέζα αλάτι

Λίγο κρύο νερό

Για το ψήσιμο

300 γρ. ρύζι ή φακές

Για τη γέμιση

6 αυγά χτυπημένα

2 ασπράδια

200 γρ. ζάχαρη άχνη

150 γρ. κρέμα γάλακτος 30% λιπαρά

Ξύσμα από 2 λεμόνια και χυμό από 2 λεμόνια

3 κουτ. ζάχαρη άχνη για τη γαρνιτούρα κοσκινισμένη

Εκτέλεση

Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι πάνω σε μία λαδόκολλα και φτιάχνουμε στη μέση  μία λακκουβίτσα . Στο κέντρο της λακκούβας ρίχνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε τον κρόκο από το αυγό, τη ζάχαρη και τη βανίλια. Ανακατεύουμε με τα δάχτυλά μας τα υλικά μέχρι α ομογενοποιηθούν. Κατά το ανακάτεμα προσθέτουμε και λίγο κρύο νερό (1-2 κουταλιές το πολύ). Πλάθουμε τη ζύμη μας σε μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να ξεκουραστεί.

Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και τον πλάστη μας και ανοίγουμε φύλλο πάχους μισό με ένα εκατοστό.  Τοποθετούμε το φύλλο της τάρτας σε βουτυρωμένη ταρτιέρα, πιέζουμε στα τοιχώματα και στη συνέχεια τρυπάμε με πιρούνι την επιφάνειά της.

Καλύπτουμε την επιφάνεια με αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε από πάνω το ρύζι (ή τις φακές). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 15-20 λεπτά, αφαιρούμε το χαρτί με το ρύζι (το φυλάμε για άλλη τάρτα σε ένα βαζάκι), αλείφουμε την επιφάνεια με το ασπράδι ενός αβγού και ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμα. Έτσι θα δημιουργήσουμε μια προστατευτική μεμβράνη ανάμεσα στη βάση και τη γέμιση.

Αφήνουμε να κρυώσει καλά και δεν τη βγάζουμε από τη βάση της.

Βάζουμε σε μπολ τα αυγά, τα ασπράδια και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να δέσει καλά η κρέμα μας.

Ψήνουμε στο φούρνο για 45 περίπου λεπτά και στη συνέχεια την αφήνουμε να κρυώσει καλά και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste