Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Bloody Mary (Μπλάντι Μαίρη), η μυστηριώδης "ματωμένη¨κυρία!

Bloody Mary (Μπλάντι Μαίρη), η μυστηριώδ...

Κατηγορία : Κοκτέιλ Νο9

Το Μπλάντι Μέρι είναι ένα από τα διασημότερα κοκτέιλ παγκοσμίως! Περιέχει βότκα, χυμό ντομάτας και διάφορα αρωματικά όπως Tabasco, Worcestershire σως, σέλερυ, πιπέρι, αλάτι, λεμόνι κ.α. Έχει χαρακτηριστεί το πιο σύνθετο κοκτέιλ του κόσμου!

Οι απόψεις για την πατρότητά του διίστανται. Ο μπάρμαν Fernard Petiot υποστήριξε ότι εκείνος πρωτοδημιούργησε το κοκτέιλ το 1921 στο New York club του Παρισιού.

Από την άλλη ο Lucius Beebe δημοσίευσε στην κουτσομπολίστικη στήλη του "This New York" σε εφημερίδα της Νέας Υόρκης πως ο ηθοποιός George Jessel έφτιαξε ένα κοκτέιλ με βότκα και χυμό ντομάτας το 1939.

Από ότι φαίνεται όμως η σωστή εκδοχή είναι η πρώτη καθώς ήδη στο Παρίσι είχαν εμφανιστεί πολλές παραλλαγές του κοκτέιλ από διάφορους μπάρμαν που στηρίχτηκαν στη συνταγή του Petiot.

Για την τελική του ονομασία Bloody Mary επίσης υπάρχουν διάφορες εκδοχές. Κάποιοι λένε πως πήρε το όνομά του από τη Βασίλισσα Μαρία της Αγγλίας. Άλλοι πάλι το αποδίδουν στη σταρ του Χόλυγουντ Mary Pick Ford. Και μια τρίτη και ίσως επικρατέστερη εκδοχή λέει πως ετεροχρονισμένα ονομάστηκε έτσι από μια σερβιτόρα που λεγόταν Mary και δούλευε στο μπαρ Bucket of blood του Σικάγου.

Όπως και να έχει το Μπλάντι Μέρι (Bloody Mary) είναι ένα ιδιαίτερο κοκτέιλ που έχει τους φανατικούς του! Ας δούμε μια από τις συνταγές του.

Υλικά

1 μέρος βότκα

1 μέρος χυμός ντομάτας

1 κουταλιά της σούπας λεμόνι

1 μπαστουνάκι σέλερυ

1-2 σταγόνες ταμπάσκο

2-3 σταγόνες Worcestershire sauce

Αλάτι, πιπέρι, κύμινο

Εκτέλεση

Σε ένα σέικερ με πάγο χτυπάμε τη βότκα με το χυμό ντομάτας και το λεμόνι.

Σερβίρουμε σε ψηλό ποτήρι με πάγο ή χωρίς ανάλογα με τις προτιμήσεις μας και την εποχή, προσθέτουμε το ταμπάσκο, τη Worcestershire, αλάτι, πιπέρι και κύμινο, ανακατεύουμε με το μπαστουνάκι σέλερυ και το αφήνουμε μέσα στο ποτήρι.

Αν θέλουμε διακοσμούμε το χείλος του ποτηριού με μια φέτα λεμόνι.

Απολαύστε υπεύθυνα!

Least, not last! Η παραλλαγή του χωρίς αλκοόλ λέγεται Virgin Mary!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste