Back to Top
#TAGS ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ Αιγιάλεια Νάσος Νασόπουλος Γυναικοκτονία Ρούλα Πισπιρίγκου Travel West Forum
Αγγελίες
Μην ψάχνεις, βρες στο
THE BEST

MARIA'S TASTE

/

Ψαρονέφρι γεμιστό με μοτσαρέλα και ντομάτα!

Ψαρονέφρι γεμιστό με μοτσαρέλα και ντομάτα!

Κατηγορία : Μοντέρνα κουζίνα Νο7

Εύκολο και νόστιμο! Μπορείτε να το φτιάξετε και ως κυρίως πιάτο σε γιορτινά σας τραπέζια, μιας και οι γιορτές δεν τέλειωσαν ακόμα!

Υλικά

4 τεμάχια ψαρονέφρι

8 φετούλες μπέικον

1 ντομάτα

1 πακετάκι φρέσκια μοτσαρέλα

Λίγο βασιλικό

Ελαιόλαδο

Χυμό από ένα λεμόνι

Ένα ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί

Γλυκιά πάπρικα

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Με ένα μαχαίρι ανοίγουμε μια μεγάλη τομή κατά μήκος στα κομμάτια από το ψαρονέφρι. Δεν πρέπει να κοπούν στα δύο, μόνο να ανοίγουν ώστε να τα γεμίσουμε.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές ρίχνοντας αλάτι και τη γλυκιά πάπρικα για να τα θωρακίσουμε και να παραμείνουν ζουμερά αργότερα κατά το ψήσιμο. Μόλις ροδίσουν λίγο σβήνουμε με το κρασί και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Κόβουμε σε φέτες τη ντομάτα και τη μοτσαρέλα και ψιλοκόβουμε τα φυλλαράκια βασιλικού. Μέσα στην τομή που έχουμε ανοίξει στα κομμάτια του κρέατος τοποθετούμε τις φέτες ντομάτας, τις φέτες μοτσαρέλας, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.

Τυλίγουμε σφιχτά με δύο φέτες μπέικον το κάθε κομμάτι κρέατος και τις στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες για να σταθούν. Οι φέτες μπέικον θα δώσουν ωραίο άρωμα στο ψαρονέφρι και δεν θα αφήσουν τη μοτσαρέλα να χυθεί καθώς λιώνει στο φούρνο.

Βάζουμε σε ένα ταψί τα ψαρονέφρια, τα περιχύνουμε με το ζουμί από το τηγάνι και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και λίγο ακόμα λάδι. Ψήνουμε στους 180 για περίπου 45 λεπτά.

Το μπέικον θα στεγνώσει τελείως και όταν βγάλουμε το κρέας μας από το φούρνο καλύτερα θα ήταν να τα αφαιρέσουμε. Θα έχουν ήδη δώσει το άρωμα τους στο ψαρονέφρι και θα το έχουν κρατήσει ζουμερό!

Συνοδέψτε με ρύζι ή πράσινη σαλάτα.

Καλή απόλαυση!

Ακολουθήστε το thebest.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο thebest.gr

Maria's taste